Index: Milák visszatért, megkezdte a felkészülést a párizsi olimpiára

2024. február 17. – 10:22

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy tűnik, fontos pillanathoz érkezett el Milák Kristóf 2023 óta húzódó ügye, legalábbis az Index több szemtanú beszámolója alapján arról ír, hogy a 200 méter pillangóúszás tokiói olimpiai bajnoka, világcsúcstartója, egyben háromszoros világbajnok Milák hosszas kihagyás után megkezdte a felkészülését a párizsi olimpiára. A lap a Duna Arénában dolgozó edzőktől értesült úgy, hogy Milák az erőnléti edzéseken felül már a medencés munkát is megkezdte.

Januárban Milák klubja, a Budapest Honvéd ügyvezető elnöke, Gergely István nyilatkozott úgy, hogy Milák már elkezdte a szárazföldi edzéseket és a gyógytornát is, nagyjából egy hónapja viszont arról írt a Nemzeti Sport, hogy az olimpiai bajnok továbbra sem jelentkezett edzőjénél, Virth Balázsnál a medencés gyakorlásokra. Hogy jelenleg kivel készül Milák, arról nincs információ, az viszont biztos, hogy Virth jelenleg (ahogy a megelőző hetekben is) Dohában tartózkodik a 2024-es vizes világbajnokság helyszínén.

Az olimpiai és világbajnok úszó Milák Kristóf 2023 júniusában a szurkolók számára teljesen váratlanul jelentette be, hogy kihagyja a július végi világbajnokságot Fukuokában. Akkor abban maradt az edzőjével, hogy szeptemberben majd újratervezik a jövőt. Ám októberben az edzője, Virth Balázs arról számolt be, hogy Milák csak az edzései felén jelent meg az uszodában, és mivel nem akar a hírnevéhez méltatlan produkciót nyújtani, kihagyta a budapesti világkupát is – aminek amúgy ő szerepelt a beharangozó plakátjain. Virth akkor úgy gondolta, hogy Milák egész olimpiai felkészülése a 24. órában volt, és hogy legkésőbb októberben mindenképp meg kellett volna kezdenie a felkészülést a 2024-es olimpiára. Bár minden az edzésmunkán és a formán múlik, korábban hallottunk olyan véleményeket, miszerint egy Milák kvalitású úszónak januárban is elég megkezdeni a felkészülést a jó olimpiai szerepléshez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!