Nagydarab feka – jellemezte saját játékosát az Újpest új edzője, Mészöly Géza

2024. február 12. – 13:54

Nagydarab feka – jellemezte saját játékosát az Újpest új edzője, Mészöly Géza
Mészöly Géza győzelemmel mutatkozott be – Fotó Czeglédi Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Hét év után tért vissza az élvonalbeli fociba Mészöly Géza, és csapatát, az Újpestet rögtön győzelemhez segítette. A diósgyőri 2-1-es siker azonban messze nem váltott ki olyan visszhangot, mint a meccs utáni nyilatkozata. A sajtótájékoztatón szóba hozta ugyanis az egyik cserejátékosát, a nigériai Franklint Saserét.

„Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki ott elöl megtartja a labdát és megcsúsztatja. Az volt a kulcs a győzelemhez, hogy ő be tudott jönni.”

– mondta róla.

Mészöly 1993 és 1997 között a Le Havre, valamint a Lille színeiben játszott a francia élvonalban, a védelemben számítottak rá. Utána Ciprusra és Izraelbe vezetett az útja, utolsó két szezonját pedig Tatabányán játszotta 1999-2001-ben. Aztán edzősködésre adta a fejét, és az U19-es válogatott kapitányaként úgy nyilatkozott 2014-ben egy 6-1-es vereség után, ha behugyozunk, akkor sem verjük meg a portugálokat.

Édesapjának, Kálmánnak volt egy emlékezetes, rasszista kicsengésű nyilatkozata, amikor a Sport1-en a Magyarországra érkező, de a színvonalat nem emelő légiósokról beszélt.

Az Újpestnél a múlt héten nemcsak edző-, hanem tulajdonosváltás is történt, a Mol lett az új tulajdonos, ezzel a tizenkettőből tizenegy olyan NB I.-es csapat mögött rajzolódik ki a NER-hez köthető cég vagy tulajdonos. Egyedül a Debrecen a kivétel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!