Rasovszky Kristóf világbajnok lett 10 kilométeren a dohai vizes vb-n

2024. február 4. – 10:48

Másolás

Vágólapra másolva

Rasovszky Kristóf aranyérmet, Betlehem Dávid pedig olimpiai kvótát szerzett a nyílt vízi úszók 10 kilométeres vasárnapi versenyében a dohai világbajnokságon – írja az MTI.

Rasovszky ezzel karrierje második világbajnoki címét szerezte meg, de a 10 kilométeres olimpiai versenyszámban most először tudott nyerni, 2019-ben Kvangdzsuban 5 kilométeren lett aranyérmes. A 26 éves úszó tavaly a fukuokai világbajnokságon ezüstérmes lett ezen a számon, a tokiói olimpiához hasonlóan akkor is a német Florian Wellbrock előzte meg, de a riválisa ezúttal jócskán lemaradt, a 29. helyen csapott célba.

„Úgy jöttem ide a tavalyi vb után, hogy szeretnék megint érmet nyerni, ami egy jó kis évkezdés lenne, ezért próbáltam minél többet beletenni. Itt most a körülmények nagyon kedveztek nekem, hiszen volt egy kis szél, hullámzott és a víz is inkább hűvösebb volt a megszokottnál” – nyilatkozta a verseny után Rasovszky, hozzátéve, hogy Párizsban továbbra is csak a dobogóra koncentrál, mert ahogy látszott is, rajta kívül azok, akiknek már volt olimpiai kvótájuk, nem szerepeltek igazán jól, mindenki inkább Párizsra akar csúcsformába lendülni.

A 20 éves Betlehem Dávid viszont felnőtt pályafutása legjobb egyéni vb-eredményét érte el azzal, hogy most már biztosnak tűnik, hogy hatodik lett, ezzel Rasovszky mellett már ő is bebiztosította az olimpiai indulását. Betlehem a vegyes zónában a megszerzett kvóta ellenére kicsit mérgesen nyilatkozott, mint mondta, a hajránál nagyon jól tartotta magát, biztos volt a dobogóban, aztán balról mindenki őt kezdte el szorongatni. „Nagyon dühít ez az egész, dobogót buktam el emiatt, ez tud fájni. Az olimpiai kvóta egyáltalán nem gyógyír, szerintem az lett volna a csoda, ha nem jutok ki, inkább az bosszant, hogy így a végén beragadtam.” – mondta.

Rasovszky a magyarok első érmét szerezte a dohai világbajnokságon, de olimpiai kvótát már tegnap is sikerült szerezni, a tizenkettedik helyen célba érő Fábián Bettina érdemelte ki a nők 10 kilométeres versenyén. Rasovszky Kristóffal a tavalyi, fukuokai világbajnokság után beszélgettünk is, ezt a cikkünket itt olvashatják el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!