Lemondott a Barcelona edzője, Xavi távozik a szezon végén

2024. január 27. – 22:58

Másolás

Vágólapra másolva

A szezon végén, június 30-án távozik posztjáról a Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández – jelentette be szombat este a katalán futballklub.

A címvédő Barcelona szombat este 5-3-as vereséget szenvedett a Villarrealtól a spanyol bajnokság 22. fordulójában, és már 10 pont a hátrányuk a jelenleg listavezető Real Madridhoz képest. Xavi a mérkőzést követő sajtótájékoztatón árult el a távozási szándékát. "Szeretném bejelenteni, hogy június 30-tól nem folytatom tovább a Barca edzőjeként. Úgy gondolom, hogy a klubnak változtatásra van szüksége, és mint Barcelona-szurkoló, ezt nem akadályozhatom.

A Barcelona legendája 2021 novemberében, Ronald Koeman után vette át a csapat irányítását. Az első teljes szezonjában bajnoki címet és Spanyol Szuperkupát nyert a Barcelonával, az idei szezonja viszont már nem sikerült olyan jól. A héten az Athletic Bilbao ellen kiestek a kupából, előtte pedig 4-1-es vereséget szenvedtek a Real Madridtól a Szuperkupa döntőjében. A bajnokságban jelenleg a 3. helyen áll a Barca 44 ponttal, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében pedig a Napoli vár rájuk.

Egy nappal korábban Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője jelentette be, hogy a szezon végén távozik a csapatától.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!