Szezon végén távozik Jürgen Klopp a Liverpooltól

2024. január 26. – 11:52

Másolás

Vágólapra másolva

Váratlan bejelentést tett pénteken Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője, aki érzelmes videóüzenetben közölte: elfogyott az energiája, ezért a szezon végén távozik a klubtól és lemond a vezetőedzői pozíciójáról. Tudja, hogy ez sokakat teljesen váratlanul ér majd, ám biztos a döntésében, amiről már novemberben tájékoztatta a klubvezetést.

A klub közleménye szerint Klopp-pal együtt távozik két segédedzője, a nemrég általunk is méltatott, kulcsszerephez jutó Pepijn Lijnders, illetve Peter Krawietz is, de az utánpótlásrészlegért felelő Vitor Matos sem marad a csapatnál.

A videóban arról is beszél Klopp, hogy mindent imád a klubnál, a stábot, a szurkolókat, éppen ezért úgy érzi, az, hogy meghozta ezt a nehéz döntést, azt mutatja, hogy meggyőződése, így kell tennie. Elmondja, hogy egy ideje tudta már, hogy valamikor majd be kell jelentenie ezt, és bár jelenleg minden rendben vele, nincs semmi problémája, érzi, hogy nem tudja napról napra ugyanazzal az energiával csinálni a munkáját.

A fenti videó egy hosszabb, 24 perces interjú része (itt tekinthető meg az egész), amiben magyarázatot is ad arra, hogy mi áll a döntése hátterében. „Elkezdődik egy szezon, és máris nagyjából megtervezed a következő szezont. Amikor ott ültünk együtt és beszélgettünk a lehetséges igazolásokról, a következő nyári edzőtáborról és arról, hogy mehetünk-e bárhová, akkor jött a gondolat, hogy »akkor már nem biztos, hogy itt vagyok«, és ezen magam is meglepődtem. Nyilvánvalóan elkezdtem gondolkodni rajta. Nem [akkor] kezdődött, de persze a tavalyi szezon szupernehéz volt, és voltak olyan pillanatok, amikor más kluboknál valószínűleg az lett volna a döntés, hogy »Ugyan, köszönök mindent, de valószínűleg itt kellene szétválnunk, vagy itt kellene befejeznünk«. Itt nyilvánvalóan nem ez történt. Számomra szuper, szuper, szuper, szuper fontos volt, hogy segíthetek jó irányba állítani ezt a klubot. Csak erre tudtam gondolni. Amikor elég hamar rájöttem, hogy ez egy nagyon jó csapat, hatalmas potenciállal, szuper korosztállyal, szuper karakterekkel, és mindezzel együtt, akkor kezdhettem el újra magamra gondolni, és ez lett az eredménye. Nem arról van szó, hogy mit akarok [csinálni], csak arról, amit 100 százalékban helyesnek tartok. Ennyi az egész.”

Hozzáteszi, az évek alatt nagyon meghatározóvá vált a csapatnál, éppen ezért a klub és a stáb tagjai szempontjából is fontos volt, hogy minél előbb tudjanak a döntésről, amit inkább kicsit előbb, mint kicsit később akart meghozni, utóbbi ugyanis minden szempontból a legrosszabb helyzethez vezetett volna.

Jelenleg viszont arra koncentrál, hogy a lehető legjobban végezze a munkáját., főleg, hogy a nyár óta a magyar válogatott csapatkapitányával, Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool a szezon fele után vezeti az angol bajnokságot. „Minden úgy lesz, mint eddig, csak pár napig szomorúbb arcokkal”.

A most 56 éves Klopp 2015-ben érkezett a Liverpoolhoz a Borussia Dortmund csapatától. A 2019-20-as szezonban megnyerte a Premier League-et, amit jelenleg, a mostani bajnokság felén túl is vezet. 2022-ben FA-kupát és Ligakupát is nyert a Liverpoollal, 2019-ben pedig a Bajnokok Ligáját hódította el a csapattal, valamint további két döntőbe is bejutott, legutóbb 2022-ben. 2019-ben emellett az UEFA-szuperkupát és a klubvilágbajnokságot is megnyerte. 2015-ös kinevezése óta 466 mérkőzésen irányította a Liverpoolt, eddig 283 meccset nyert, 105 döntetlenje és 78 veresége van az angol klubbal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!