Vinícius Junior mesterhármast szerzett, a Real 4-1-re kiütötte a Barcelonát a Szuperkupa-döntőn

2024. január 14. – 22:49

Vinícius Junior mesterhármast szerzett, a Real 4-1-re kiütötte a Barcelonát a Szuperkupa-döntőn
A Spanyol Szuperkupa-győztes Real Madrid, miután a döntőben 4-1-re legyőzték a Barcelonát 2024. január 14-én, Szaúd-Arábiában – Fotó: Antonio Villalba / Helios de la Rubia / Real Madrid Twitter

Másolás

Vágólapra másolva

A Real Madrid nyerte a Spanyol Szuperkupát, miután a vasárnapi, rijádi döntőben simán, 4-1-re legyőzte az FC Barcelonát – írta az MTI.

A Real nagyon hamar eldöntette a mérkőzést: a brazil válogatott Vinicius Junior előbb a hetedik, majd a tizedik percben is betalált. A Barca reményeit az első félidő közepén Robert Lewandowski adta vissza egy szépítő góllal, de Vinicius Junior a 39. percben tizenegyesből is gólt lőtt, így az első félidő után már 3-1-re vezetett a Real.

A Barcelona a második félidőben sem találta a Real játékának ellenszerét, sőt, a 64. percben a Real másik brazil támadója, Rodrygo is betalált, ezzel pedig végleg eldöntötte a mérkőzést. Az utolsó húsz percet ráadásul emberhátrányban játszotta végig a Barcelona, ugyanis Ronald Araújo a 71. percben megkapta a második sárga lapját.

A Real Madrid története 13. Spanyol Szuperkupáját nyerte meg. A négycsapatos szuperkupát negyedik alkalommal rendezték Szaúd-Arábiában. Az idei tornát botrány is övezte, ugyanis a Real Madrid-Atlético Madrid elődöntő előtt a szaúdi közönség kifütyülte a Franz Beckenbauer tiszteletére tartott egyperces néma gyászszünetet, a meccs közben pedig Toni Kroos labdaérintéseit fütyülték ki folyamatosan.

Ennek minden bizonnyal az volt az oka, hogy a Real német középpályása tavaly nyáron kommentelt egy szót Fabrizio Romano sportújságíró Instagram-oldalára. Nem akármilyen szót, persze. Amikor Gabri Veiga, az ígéretes, fiatal spanyol futballtehetség a Celta Vigótól a szaúd-arábiai Al-Ahlihoz igazolt egy rakás pénzért ahelyett, hogy rangosabb európai csapatok ajánlatait fogadta volna el, Kroos annyival reagált, hogy: „szégyenletes”.

Az európai futballvilágban egyre többen fejezik ki nemtetszésüket amiatt, hogy a 10 év múlva vb-rendezésre készülő Szaúd-Arábia újabban rengeteg pénzt önt a fociba, és nagyon sok tehetséges európai játékos köt ki a szaúdi bajnokságban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!