Eb-selejtező: bolgár–magyar 2-2

2023. november 16. – 17:56

frissítve

Eb-selejtező: bolgár–magyar 2-2
Fotó: Stoyan Nenov / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A litvánok ellen 2-0-ról állt fel a magyar csapat, itt az első tíz perc után nem igazán hozott extrát, az emberelőnyét sem tudta kihasználni és voltak bizarr pillanatai, de az utolsó pillanatban Petkov öngólja megmentette a magyar csapatot. Ha kikaptunk volna, akár még ki-ki meccset is játszhattunk volna Montenegróval, ha ők ma legyőznék a szerbeket, így viszont már gálameccs lesz a Puskás Arénában, ahova a montenegrói szurkolók ráadásul el sem jöhetnek majd. A magyar válogatott egyébként 1972 után jutott ki megint egyenes ágon az Eb-re.

Vége a mérkőzésnek
BUL Bulgária 2 : 2 Magyarország HUN

Megint Szoboszlai végzett el egy szabadrúgást, de ezúttal nem lőtte kapura. A beívelésre rosszul jött ki a bolgár kapus és Petkov elfejelte előle a labdát, így született meg az öngól.

Öngól!
BUL Aleks Petkov
BUL Bulgária 2 : 2 Magyarország HUN

Dibusz végül nem megy fel a szöglethez.

Szoboszlai indult meg Kalmár kiugratása után, de a lövést bravúrral védte a bolgár kapus.

Magyar helyzet nélkül. Így nehéz lesz gólt szerezni.

Ennyi ideje van az egyenlítésre a magyar csapatnak.

A bolgárok húzzák az időt, amikor csak tudják. Szoboszlai lövésein kívül nem volt gólszerzései lehetősége a magyar csapatnak.

Sárga lap
Aleksandar Kolev
BUL Bulgária

Most csak centik hiányoztak, de még mindig a bolgárok vezetnek.

Csere
Stanislav Ivanov Spas Delev
Georgi Rusev Kiril Despodov
BUL Bulgária
Szakkommentár

A válogatott egy ideje nem játszott már túl jól, de a bolgárok egyszerűen képtelenek voltak helyzetet kialakítani, így a kijutást érő 1-1-et tulajdonképpen sikerült őrizni, még ha nem is ez volt a cél. Azzal viszont, hogy a bolgárok kaptak egy tizenegyest – ami amúgy legalább olyan véleményes eset után lett megítélve, mint az előző félidőben Botka esése, de miután meg sem nézte a bíró, ezen kár lenne rugózni –, és be is lőtték, nagyjából ugyanolyan szorult helyzetbe került a csapat, mint legutóbb Kaunasban a litvánok ellen. Ha még lőnének egy gólt, akkor persze meglenne a kijutás, de ehhez azért ennél sokkal többre lenne szükség.

Naumov vetődött nagyot Szoboszlai lövésénél.

Csere
Zsolt Kalmár Loïc Nego
HUN Magyarország
Csere
Dániel Gazdag Endre Botka
HUN Magyarország

Deszpodov nagy erővel lőtt a bal felső sarokba, a magyar kapus tehetetlen volt. Már a biztos kijutáshoz minimálisan szükséges egy pont sincs meg.

Újabb cserékkel próbálja felrázni csapatát Rossi.

Fotó: Stoyan Nenov / Reuters
Fotó: Stoyan Nenov / Reuters

Sárga lap
Zhivko Atanasov
BUL Bulgária
GÓL!
BUL Kiril Despodov
BUL Bulgária 2 : 1 Magyarország HUN

Szalai Attila szabáytalankodott a bolgár támadóval szemben. Deszpodov fogja lőni a büntetőt.

Csere
András Németh Martin Ádám
HUN Magyarország

Egy támadó áll be Németh András személyében, a gólszerzőt, Ádám Martint váltja.

A Hamburgban légióskodó Némethnek már van gólja a válogatottban, Luxemburg ellen talált be.

Csere
Aleksandar Kolev Martin Minchev
BUL Bulgária

A Liverpool játékosa egy jó csel után került lövő helyzetbe, nem sok hiányzott a második magyar gólhoz. A másik oldalon Delev került helyzetbe, szerencsére abból sem lett gól.

Szoboszlai találta meg egy remek beadással a tizenhatoson belül. Nego kapásból ellőtte a labdát, de csúnyán fölé ment. Lehet, hogy jobban járt volna, ha leveszi a labdát, és úgy próbálkozik lövéssel.

Szakkommentár

Az első félidő végének furcsaságai után a magyar csapat jóval összeszedettebben jött ki a második 45 percre, voltak is szép akciók, Szoboszlai majdnem belőtte a második gólt is egy jó helyről elvégzett szabadrúgásból, Styles pedig Szalai heroikus, dupla labdabenntartása után lőhetett volna gólt, de a kapu mellé szállt a lövése.

Közben viszont Csoboth érzésre így is aránytalanul sokat reklamált, és továbbra is előfordult, hogy túljátszották a magyarok az akcióikat a bolgárok tizenhatosánál. Szoboszlai mellett Kerkez is beleesett ebbe a hibába, aztán rá is csúszott az ellenfelére, miután pedig ő már egyszer kapott sárgát, miután feldobta magát az előző félidő végén, ki is állította a bíró.

Így oda az emberelőny, de a bolgárok egyelőre egyáltalán nem voltak veszélyesek ebben a játékrészben, ha pedig marad ez az eredmény, már meglesz a kijutás.

Csere
Zsolt Nagy Kevin Csoboth
HUN Magyarország

Kerkez cselezgetett feleslegesen, majd megpróbálta visszaszerezni a labdát, de közben rácsúszott az egyik bolgár védő lábára. Sárgát kapott, de mivel volt már neki egy, őt is kiállította a bíró.

Sárga + piros lap
Milos Kerkez
HUN Magyarország
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!