A tűzijátékozás mellett egy palesztin zászló miatt is megbüntette a Honvédot az MLSZ

2023. november 2. – 20:16

Másolás

Vágólapra másolva

Az NB I.-ben és az NB II.-ben is kiosztott néhány büntetést kedden a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ), amelyek ugyan többnyire a szokásos pirózás/ordenáré dolgok bekiabálása/rendzavarás vonalon mozogtak, a Honvéd azonban amiatt is megütötte a bokáját, hogy a szurkolói egy palesztin zászlót feszítettek ki az egyik kapu mögé – olvasható az MLSZ honlapján.

Az nem derült ki, hogy pontosan mennyit kell fizetnie a csapatnak, az viszont igen, hogy az ugyancsak másodosztályú ellenfelük, a Pécs is kapott pénzbüntetést a szurkolói miatt, de ők csak piróztak és ordibáltak. A Pécs Youtube-csatornáján egyébként az egész meccset vissza lehet nézni, a komolyabb tűzijátékozás a 60. perc környékén kezdődik, és itt a közelebbi felvételeken jól látszik a palesztin zászló is.

Az NB I.-ben négy csapat is kapott büntetést hasonló okból, a Diósgyőrnek, az Újpestnek, a Fehérvárnak és a DVSC-nek kell fizetnie a szurkolói miatt.

Az egyébként nem túl meglepő, hogy a Palesztina melletti kiállás pénzbüntetést vont maga után, mert bár Európa számos országában szervezhettek tüntetéseket a palesztinok mellett, Magyarországon ezt nem engedélyezték, egy esetben Orbán maga jelentette ki, hogy Magyarországon nem lesz palesztinpárti tüntetés. Sőt, még Karácsony Gergely főpolgármester is hasonló véleményt fogalmazott meg az ügyben. Ezekről a tüntetésekről korábban ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!