Orbán: Magyarországon nem lesz terrorpárti tüntetés

2023. október 13. – 08:47

Másolás

Vágólapra másolva

„Magyarországon nem lesz terrorpárti tüntetés. Megvédjük a magyar embereket!” – ezt a szöveget posztolta a Facebookon Orbán Viktor, fekete háttérrel, vastag fehér betűkkel, nem sokkal a szokásos péntek reggeli rádióinterjúja után.

A miniszterelnök a Kossuth rádióban beszélt a közel-keleti helyzetről, ami szerinte nem egy arab-izraeli államközi háború, hanem a terrorizmus ellen folyó harc. Orbán az izraeli helyzettel kapcsolatban azt mondta, hogy „már éppen kezdtek jól alakulni a dolgok a Közel-Keleten”, szerinte Donald Trump kormányzása idején sokat javultak az arab-izraeli kapcsolatok, és a terrortámadás ellenére meg kellene menteni mindent ebből a közeledéséből.

Orbán ezután rátért arra, hogy Magyarország mindig a terrorszervezetek ellen volt, egész Európában vannak szimpátiatüntetések a terrorszervezetek mellett, de ezeket Magyarországon nem engedélyezik.

„A következő dolog, ami megdöbbentő, és a vészcsengőt a mi fejünkben is meg kell, hogy indítsa, az az, hogy szimpátiatüntetések vannak a terroristák mellett egész Európában. Még Magyarországon is próbálkoztak, de hát ugye itt szimpátiatüntetés nem lehet rendezni, mert az önmagában is terrorveszélyt jelentene a magyar polgárok számára, tehát ezt felejtsük el!”

– mondta, hozzátéve, hogy ennek most nincs itt az ideje, és nem is fog a kormány erre semmilyen engedélyt adni.

Orbán azt is mondta, hogy Magyarország 2015-ben megállította a migrációt a kerítéssel, ami azért fontos a miniszterelnök szerint, mert „a migrációval jön a terrorizmus”. A magyar kormánynak meg kell védenie a zsidó magyar állampolgárokat, és nem szabad, hogy veszélyben érezzék magukat. „A veszélyek korában is helyt kell állnia a magyar kormánynak” – fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve, hogy ezért is akadályozzák meg a terrorizmus melletti tüntetéseket.

Orbán ezután rátért arra, hogy szerinte az unió „meghívja a migránsokat Európába”, és szét akarja osztani a menekülteket a tagállamok között. „Egy rossz dolgot akarnak ránk erőlteti, a helyzet abszurd” – mondta. Az interjú további részleteit itt tudja elolvasni.

Egy Facebookon terjedő felhívás szerint péntek délutánra palesztinpárti tüntetés szerveződik a magyar külügyminisztérium budai épülete elé „Stand with Gaza” címmel. A szervezők az esemény fotójára azt írták angolul, hogy „Gáza a mi palesztin büszkeségünk és igazságunk szimbóluma, csatlakozz, hogy terjedjen a hangunk a szabadságért”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!