Az odavágón a norvég bajnokot is elintézte a Fradit kiejtő feröeri csodacsapat

2023. augusztus 8. – 23:11

Másolás

Vágólapra másolva

Nem bír leállni az idei BL-selejtezők legnagyobb meglepetéscsapata, a feröeri félprofi bajnok KÍ Klaksvík, a magyar bajnok Ferencváros és a svéd bajnok BK Häcken kiejtése után a norvég bajnok Molde ellen 2-1-re nyerte meg az első meccsét.

A KÍ az eddigi meccsein hazai pályán mindkétszer 0-0-s döntetlent játszott, és bár az első félidőben mindkét csapatnak volt egy nagy helyzete, úgy tűnt, hogy folytatják is ezt a sorozatot. A második játékrész elején viszont Magnus Eikrem révén vezetést szerzett a Molde, így idén először hazai pályán kellett futnia az eredmény után a feröeri csapatnak.

A feröeriek hőse, a Fradi és a Häcken ellen is duplázó Árni Frederiksberg viszont most sem hagyta cserben a csapatát: negyed órával később egészen hihetetlen tekeréssel egyenlített, a 89. percben pedig egy kontra végén óriási gólt bombázott a norvégok kapujába, így 2-1-re módosította az állást. A Moldének az ötperces hosszabbításban volt még egy óriási helyzete, de nem találták el a kaput.

Így a KÍ idén először az első meccsen is győzött, és az előny birtokában utazhat jövő héten Norvégiába. Ha ezt a kört is sikerrel venné, amire egyre reálisabb esélye van, akkor már csak csak a rájátszás választaná el a BL-csoportkörtől, és ha ott alul is maradna, az El-csoportkör már garantált lenne a csapatnak. A Klaksvíkról mindent elmond, hogy az egyik játékosuk, René Shaki Joensen félállásban egyébként villanyszerelő.

A csapat mostani menetelését nyugodtan nevezhetjük a feröeri foci új aranykorszakának, amiben egy magyar szakembernek, Turi Gézának is van szerepe. A volt zalaegerszegi és tatabányai kapus 2006-ban igazolt Feröerre, ahol különböző csapatokban több mint kétszáz bajnokin védett, a visszavonulása óta pedig a Klaksvík kapusedzője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!