Tovább tart a feröeri focicsoda: a Fradi után a svéd bajnokot is kiejtették a BL-ből

2023. augusztus 2. – 22:53

Másolás

Vágólapra másolva

A feröeri KÍ Klaksvík a Ferencváros után szerdán a svéd BK Häcken csapatát is kiejtette a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjéből – írta az MTI.

A félprofi feröeri csapat múlt héten hazai pályán ugyanúgy 0-0-s döntetlent játszott a a svéd bajnokkal, mint az első fordulóban a Ferencvárossal. A visszavágó viszont sokkal izgalmasabb és fordulatosabb volt, ugyanis amíg a Fradit Pesten 3-0-ra verték, addig Göteborgban a három szerzett gól „csak” a büntetőpárbajhoz volt elég.

A története legnagyobb sikerét elérő Klaksvík a 17. percben már vezetést szerzett Arni Frederiksberg góljával, de a Häcken a második félidő elejére fordítani tudott. A svédek öröme nem tartott sokáig, mert a 53. percben Frederiksberg második góljával egyenlített a feröeri bajnok.

A hosszabbításban a Häcken szerzett vezetést, azonban a 109. percben a Klaksvík Peter Abrahamsson öngóljával ismét egyenlíteni tudott. Több gól nem esett, így jöhetett a büntetőpárbaj. A svédek kétszer is hibáztak, így a feröeri csapat 4-3-ra nyert, amivel bejutottak a BL-selejtező harmadik körébe, ahol a norvég Molde lesz az ellenfelük.

A Klaksvík a mostani továbbjutásával már biztos, hogy csoportkörös lesz valamelyik kupasorozatban, mert ha alulmaradna a következő két párharcában, akkor is a Konferencia-liga főtábláján szerepelhet ősszel. A Klaksvíkról mindent elmond, hogy az egyik játékosuk, René Shaki Joensen félállásban egyébként villanyszerelő.

A csapat mostani menetelését nyugodtan nevezhetjük a feröeri foci új aranykorszakának, amiben egy magyar szakembernek, Turi Gézának is van szerepe. A volt zalaegerszegi és tatabányai kapus 2006-ban igazolt Feröerre, ahol különböző csapatokban több mint kétszáz bajnokin védett, a visszavonulása óta pedig a Klaksvík kapusedzője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!