A Kecskemét legyőzte a Kisvárdát is, első szezonjában ezüstérmes az NB I.-ben

2023. május 26. – 21:04

Másolás

Vágólapra másolva

A Kecskemét 1-0-ra legyőzte a vendég Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, ezzel bebiztosította második helyezését a tabellán, írja az MTI. A Kecskemét második helye a valaha volt legjobb újoncteljesítmény a magyar élvonalban, idén pedig különösen nagy jelentősége van, elvégre a másik újonc, a Vasas két fordulóval a vége előtt kizúgott az NB I.-ből.

Az újoncként ezüstérmes KTE 15 győzelemmel, 12 döntetlennel és 6 vereséggel, 57 ponttal zárta a bajnoki idényt, míg a Kisvárda sorozatban a harmadik idegenbeli vereségét szenvedte el. Néhány helyzettől eltekintve eseménytelen volt az első félidő, inkább a küzdelem, semmint a szép játék, vagy a váratlan megoldások domináltak.


Fordulás után sem változott sokat a játék, Szabó István hazai vezetőedző viszont jókor és jól cserélt, a 65. percben pályára küldött Katona Bálint ugyanis két perccel beállása után gólt szerzett, ami végül győzelmet és második helyet ért a Kecskemétnek. A Kisvárda hiába próbálkozott az egyenlítéssel az utolsó másodpercig, nem járt sikerrel, és vereséggel fejezte be a szezont.

A Kecskemét 2015 után tavaly jutott vissza az NB I.-be, és mostani teljesítményének jelentőségét erősíti, hogy lényegesen kisebb költségvetésből gazdálkodik, mint kihívói. Ennek ellenére a május 13-án, hazai pályán rendezett mérkőzésen 2-0-ra verte a már bajnok Fradit, ezzel hét év után az első olyan csapat lett, amely egy szezonban kétszer is legyőzte a ferencvárosi csapatot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!