2-0-ra verte az NB I.-ben a Kecskemét a már bajnok Fradit

2023. május 13. – 21:39

Másolás

Vágólapra másolva

Hazai pályán 2-0-ra győzött a már bajnok Fradi ellen a Kecskemét, ezzel nagy lépést tett afelé, hogy második helyen végezzen az NB I.-ben, és a feljutás utáni első szezonjában rögtön kiharcolja a nemzetközi kupaszereplést. A forduló első meccsén az viszont biztossá vált, hogy a másik feljutó, a Vasas az újoncszezonjában rögtön ki is esik az élvonalból.

A Fradi szempontjából különösebb jelentősége nem volt már ennek a meccsnek, hiszen azzal, hogy a Honvéd múlt pénteken megverte a Kecskemétet, már megnyerték a bajnokságot, de ettől még alighanem nyerni mentek a tabella második helyezettjéhez. A Kecskemétnek ennél már fontosabb volt a mai meccs eredménye, mert bár a DVSC szombati, Honvéd elleni döntetlenje kapóra jött nekik, a harmadik helyen álló Pakstól még nem voltak biztonságban.

Az első fél óra viszonylag eseménytelenül telt, hiába voltak a Fradinak kisebb helyzetei, a 32. percben viszont a hazai csapat váratlanul előnybe került. Zeke emelése után előbb Belényesi nyert fejpárbajt a tizenhatoson belül, aztán Tóth Barna, végül pedig Knoestert megelőzve Szalai Gábor csúsztatta szép mozdulattal Bogdán kapujába a labdát. Pár perccel később Gojak kis híján kiegyenlített, de Varga megfogta a labdát, így maradt az 1-0.

A játék képe a második félidőben sem sokat változott, a Fradinál volt többet a labda, de igazán veszélyes helyzeteket nem tudtak kialakítani. A Ferencváros játékosai menet közben egy rakás sárga lapot is összeszedtek, ami a 72. percben meg is bosszulta magát, a korábban már büntetett Abena lökte fel kicsit értelmetlenül a mellette elfutó Nikitschert, amiért kiállította a játékvezető. Az emberelőnybe kerülő Kecskemét a 86. percben aztán el is döntötte a meccset – Knoester tisztázott fejjel egy beadás után, Tóth Barna pedig a felé szálló labdát kapásból bombázta védhetetlenül kapuba.

Az utolsó percekben kis híján összeverekedtek a két csapat játékosai, de sikerült lehűteni a kedélyeket, így csak Traoré és Nikitscher kapott sárga lapot. A legvégén aztán Májer kis híján szerzett még egy gólt, de a lövése a kapufán csattant, így maradt a 2-0. A Kecskemét ezzel még mindig nem biztosította be a második helyét a tabellán, de ha a Paks holnap veszít, akkor már csak egy pont kell neki ehhez, és az ezzel járó nemzetközi kupaszerepléshez. Az is nagy szó, hogy hét év után az első olyan csapat lett, amely egy szezonban kétszer is legyőzte a Fradit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!