Újoncszezonjában egyből ki is esett a Vasas az NB I.-ből

2023. május 13. – 17:06

Másolás

Vágólapra másolva

A Vasas hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a kupagyőztes Zalaegerszeggel az NB I. 31. fordulójának szombati nyitómeccsén, így eldőlt, hogy a szörnyű szezont futó csapat újoncként egyből búcsúzik is az élvonaltól – írja az MTI.

Az angyalföldi csapat akkor sem lett volna sokkal jobb helyzetben, ha győz szombaton, mert a tizedik helyen álló Videotonnak 30, a tizedik Honvédnek pedig 31 pontja volt harminc forduló után, míg a Vasas 24-en állt. Ezzel a döntetlennel viszont most már matematikai esélyük sincs a bennmaradásra. Az egyébként nem meglepő, hogy a hazai pálya előnyét sem tudták kihasználni, 2023-ban négy vereség mellett harmadszor játszottak döntetlent az Illovszky Rudolf Stadionban.

A Vasas idei szezonjának kvintesszenciája kétségtelenül az az általunk is rögzített mozzanat, amikor az ugyancsak magyar játékosokra támaszkodó Paks sikerének reprodukálásában kudarcot valló csapat sportigazgatója március végén közölte, hogy nem fogják kirúgni az edzőt, mert „a Vasasnál nem lehet edzőt buktatni”, aztán tizenhét nappal, újabb két vereséggel és egy válogatott szünettel később mégis kirúgta az edzőt, mert „elvesztette az öltözőt”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!