Visszavonul minden idők legjobb kerékpáros sprintere, akiről Zámolyban buszmegállót neveztek el

2023. május 22. – 14:56

Visszavonul minden idők legjobb kerékpáros sprintere, akiről Zámolyban buszmegállót neveztek el
Mark Cavendish a Giro d'Italia 3. szakasza előtt 2021. május 8-án – Fotó: Lorenzo Di Cola / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Mark Cavendish a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hétfői szünnapján bejelentette, hogy az év végén visszavonul a profi sporttól – írja az MTI.

Az Astana 38 éves brit sprintere – aki múlt szerdán harmadikként ért célba a Giro tortonai mezőnyhajrájában – utolsó nagy célja egy újabb Tour de France-etapsiker megszerzése lehet, mivel jelenleg 34 szakaszgyőzelmével a belga Eddy Merckxszel holtversenyben társrekorder a francia körversenyen.

Az országúton 2011-ben vb-aranyérmes, pályán pedig olimpiai ezüstérmes és háromszoros világbajnok Cavendish a Vuelta a Espanán három, a Giro d'Italián pedig 16 szakaszsikert aratott, a tavaly Magyarországról rajtolt Girón a balatonfüredi mezőnyhajrát nyerte meg, sőt, Zámolyban még buszmegállót is neveztek el róla.

Pályafutása során 161 profi győzelemnél jár, ezzel – a Procyclingstats.com adatai szerint – holtversenyben harmadik az országúti kerékpárosok örökrangsorában a sportági legenda Eddy Merckx (275) és a szintén belga Rik Van Looy (162) mögött.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!