Vas Kata Blanka újabb szakaszon lett negyedik a Vueltán

2023. május 4. – 20:20

Másolás

Vágólapra másolva

Vas Kata Blanka sprintbefutóban negyedik helyen ért célba a Vuelta női országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszán.

Csütörtökön a Cuenca és Guadalajara közötti 133,1 kilométeres, dombos táv várt a mezőnyre, a magyar bajnok Vas végig a mezőny elejében tekert. Az utolsó kilométerek lejtmenetére egy nagyjából 25 fős élcsoport maradt együtt, az SD Worx 21 éves magyar kerékpárosa az összetett éllovasaként piros trikós sportági legenda, a holland Marianne Vos kerekét kereste a sprintben.

Vos – akárcsak szerdán – ezúttal is nyerni tudott, Vas pedig megismételte a két nappal korábbi negyedik helyét, kevéssel lemaradva a dobogóról svájci csapattársa, Marlen Reusser mögött. Vas az összetettben a 21. helyen áll, hátránya az élen álló Voshoz képest 2:28 perc.

Pénteken a La Cabrera és a Mirador de Penas Llanas közötti 129,2 kilométer megtétele és az első hegyi befutó vár a mezőnyre, amely összesen 730,5 kilométert teljesít, amíg vasárnap célba ér a Lagos de Covadongán.

A magyar versenyző átigazolásáról itt olvashat, korábban pedig ebben a cikkben mutattuk be. Videónkat pedig itt nézheti meg róla:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!