Megmutatjuk, mi történt Valter Attilával a Strade Bianche utolsó emelkedőjén

2023. március 5. – 10:18

Másolás

Vágólapra másolva

Valter Attila az ötödik helyen végzett a Strade Bianche országúti kerékpárversenyen, de a televíziós közvetítésekből kimaradt, hogy mi történt az utolsó emelkedőjén. A Telex stábja viszont pont ott forgatott annál a meredek sienai utcánál, ahol a későbbi második és harmadik helyezett el tudott szakadni.

A Strade Bianche utolsó 50 kilométere a végül győztes Thomas Pidcock üldözéséről szólt. A mögötte lévő kisebb csoport már 10 másodpercre is volt tőle, de nem volt elég egységes ahhoz, hogy megfogják az Ineos-Grenadiers kerékpárosát, így aztán a sienai sikátorban már csak a dobogós helyek maradtak kérdésesek. A céltól nem messze egy rendkívül meredek 300 méteres szakaszt kellett legyűrni. Ebbe a szűk utcába nem fért már be még egy közvetítő motoros, és az élő adásban is inkább Pidcock befutójára koncentráltak a rendezők. A Telex kamerája viszont pont belátta azt a szakaszt, ahol Valter leszakadt az FDJ-s Valentin Madouasról és csapattársától, Tiesj Benoot-ról.

A meredek tetején még Benoot, Madouas, Valter volt a sorrend, de az onnan 300 méterre lévő célban már Madouas volt elől, Benoot jött mögötte, és Valter elé is becsúszott az emelkedőn még mögötte lévő portugál Rui Costa.

A versenynek és Valter szereplésének élénk utóélete lett a közösségi médiában is. Több szakértő szerint is taktikai hibákat vétett a Jumbo-Visma, és átgondoltabb versenyzéssel jobb esélyük lett volna a győzelemre. Benoot érezhetően neheztelt csapattársára, ugyanakkor azt is mondta, hogy ő is hibázott, és Valter Attila a Telexnek adott nyilatkozatában is beszélt arról, hogy át kell majd beszélniük a hasonló helyzeteket, majd később Facebook-posztjában arról írt, hogy számára teljesen új volt, hogy nem egyedül jutott el egy verseny végjátékáig.

„Tiesj teljesen más ütemben versenyzett, mint én, sokkal okosabban és taktikusabban támadott, míg én a felfelékben bíztam. Hibáztunk, mert nem ismerjük még egymás versenyzési stílusát, az utolsó percek hevében pedig már nem tudtuk megfelelően lekommunikálni ezt” – írta a Jumbo-Visma kerékpárosa, majd azt is megjegyezte, hogy Benoot-val is már meghallgatták egymást, és minden rendben van köztük.

Valter Attilát nem csak a verseny utolsó fázisában vettük fel, a verseny előtt és után is beszélgettünk vele, mindez majd a vele forgatott portréfilmben lesz látható itt a Telexen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!