Valter Attila győzelemhez segítette Tour-győztes csapattársát, ő pedig harmadik lett a szakaszon

2023. február 25. – 18:10

Másolás

Vágólapra másolva

Valter Attila (Jumbo–Visma) harmadik lett a spanyolországi Gran Camiño országúti kerékpárverseny 3. szakaszán. A magyar bringás ezzel az összetett verseny negyedik helyére jött fel a vasárnapi zárószakasz előtt. A szombati szakaszt – ahogy az előzőt is – Valter csapattársa, a dán Jonas Vingegaard nyerte, így még tovább növelte az előnyét az összetettben.

Valter a Galicia régióban rendezett négynapos versenyen debütál új csapatában, a Jumbo-Vismában, ahol a Tour de France-győztes Vingegaard legfőbb segítője. A verseny 1. szakasza hóesés miatt idő előtt ért véget csütörtökön, a pénteki hegyi befutós etapot Vingegaard nyerte, Valter ott a 10. helyen, 35 másodperc hátránnyal ért célba.

A szombati, Esgos és Rubiá közötti szakasz egy 3,7 kilométer hosszú, átlagosan 6,4 százalékos meredekségű emelkedőn ért véget. A versenyt végig a Jumbo-Visma kontrollálta, az utolsó emelkedő előtt utolérték a szökevényeket. Ezután Valter állt a mezőny élére, és olyan nagy tempót diktált, amit csak Vingegaard, az összetett verseny második helyén álló Ruben Guerreiro (Movistar), valamint a harmadik helyen álló Ion Izagirre (Cofidis) tudott tartani.

Valter kidolgozta magát csapattársáért, 1,5 kilométerre a céltól állt ki Vingegaard elől. A dán bringás a végén mindenkit leszakított magáról, és 21 másodperc előnnyel megnyerte a szakaszt Guerreiro előtt. A Tour-címvédő így két etapsikerrel kezdte az idei szezont.

Izagirre az utolsó kilométeren belül bukott a szűk és kacskaringós emelkedőn, és nagyon beütötte a jobb vállát. A jó tempóban tekerő Valter Attila ennek is köszönhetően harmadikként, 35 másodperces hátránnyal ért célba. A negyedik a cofidises Jesús Herrada lett, aki az összetett verseny harmadik helyére jött fel. Valter hat helyet javított az összetettben, 1 perc 29 másodperces hátránnyal a negyedik helyen áll.

Vasárnap egy 18 kilométeres egyenkénti időfutammal ér véget a Gran Camiño. A Guerreiro előtt 53 másodperccel vezető Vingegaard összetett győzelme nincs igazán veszélyben, míg Valter egy jó teljesítménnyel akár meg is előzheti a 4 másodperccel előtte álló Herradát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!