A budapesti atlétikai vb szervezői egymilliárdot költenek a sportág népszerűsítésére

2023. január 31. – 08:41

Másolás

Vágólapra másolva

A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. két, milliárdos keretösszegű szerződést is kötött Balásy Gyula cégeivel – írja az Rtl.hu.

A Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, a volt közmédiás műsorvezető Németh Balázs korábban csak az egyik szerződésről számolt be az RTL-nek. Azt mondta, hogy nettó 2,1 milliárd forintos keretszerződést kötöttek a vb rendezvényszervezési és kommunikációs feladatainak első ütemére.

Az RTL azóta kiderítette, hogy Németh tavaly októberben egy másik, szintén milliárdos összegű szerződést is aláírt, erről azonban nem tett említést. Nagyjából két héttel az első szerződés aláírása után egy újabb, 1,14 milliárd forintos keretszerződést kötött Balásy cégeivel, a Lounge Event Kft.-vel és a Visual Europe Zrt.-vel. Ez a megbízás az atlétika népszerűsítéséhez kapcsolódó programok szervezésére és kommunikációjára vonatkozik.

A nettó 1,14 milliárd forintból a szervező cég nettó 798 millió forintra vállalt lehívást, a fennmaradó 30 százalék, nettó 342 millió forint opció. A szerződés az aláírás napjától a keretösszeg kimerüléséig (beleértve az opciós összeget), de legkésőbb 2023. július 31-ig hatályos. Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltöltött szerződések mellékleteit, így a műszaki leírást sem csatolták, így a konkrét feladatok nem derülnek ki a dokumentumokból.

A beszerzést, a többi állami tenderhez hasonlóan, a Rogán Antal minisztériuma alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal bonyolította. Balásy évek óta az állam egyik legfőbb partnere a hirdetési piacon, az ő cégei készítették a legtöbb kormányzati propagandaplakátot is, súlyos tízmilliárdokért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!