Balásy Gyula cégei zsebelték be a birkózó-Eb-re adott állami támogatás nagy részét

2022. május 10. – 12:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közel 2 milliárd forintot adott az állam a március 28. és április 3. között zajló birkózó Európa-bajnokság megrendezésére – derült ki az Átlátszó adatigénylésére érkezett válaszból. A lap arra is kíváncsi volt, mire költötték a pontosan 1 947 192 430 forintnyi közpénzt, de a rendezvényhez kapcsolódó, 5 millió forintnál nagyobb értékű szerződések listáján csak a rendezvényszervezésre és kommunikációra szánt nettó 1,48 milliárd (bruttó 1,88 milliárd) forintot tüntették fel. Eszerint tehát az állami támogatás oroszlánrésze ilyen célra ment el.

A munkát természetesen Balásy Gyula cégei, a Moonlight Event Szolgáltató Rendezvényszervező Kft. és a Visual Europe Zrt. kapta. Balásy évek óta az állam legfőbb partnere a hirdetési piacon, az ő cégei készítették a legtöbb kormányzati propagandaplakátot is, súlyos tízmilliárdokért.

Az Átlátszó szerint a 2013-as vb-re még 330 millió forint állami támogatás is elég volt a Magyar Birkózó Szövetségnek (MBSZ), aminek vezetését 2015-ben a fideszes Németh Szilárd vette át. Az idei rendezvény költségvetéséről sokáig nem állt rendelkezésre érdemi információ, az NBSZ honlapjáról csak annyi derült ki, hogy a pénzt a Nemzeti Sportügynökség kapta, és a Rogán Antal minisztériuma alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal rendszerén keresztül költötték el. Ezért nem szerepelt a pontos támogatási összeg az MBSZ honlapján.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!