Németh Balázs lett a budapesti atlétikai vb-t szervező cég vezérigazgatója

2022. szeptember 2. – 11:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Németh Balázs személyében új vezérigazgató állt a budapesti atlétikai vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. élére, és elkezdte a munkát az új irányító testület – jelentette be Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a hivatalos Facebook-oldalán kiposztolt videóban. Németh Balázs, a közmédia egyik legismertebb műsorvezetője augusztus 23-án távozott az MTVA-tól, közös megegyezéssel.

A hír igaz. Elfogadtam életem legfontosabb felkérését és köszönöm a bizalmat. Jövőre valóban Budapest rendezi az atlétikai világbajnokságot: Közép-Európában még nem volt ekkora világverseny, több mint 200 országból érkeznek hozzánk versenyzők, vendégek. Reményeink szerint sok százmillióan figyelnek majd Magyarországra, és megmutathatjuk, hogy Budapest a világ legjobb városa.

– mondta Németh Balázs a videóban.

Németh Balázs kinevezése előtt egy nappal jelentették be, hogy távozik a világbajnokságot szervező cég vezérigazgatói tisztségéből Deutsch Péter, Deutsch Tamás öccse. A szervezőbizottság közleménye szerint azért döntött így, mert nagyobb figyelmet kell fordítani a sikeres vb-szereplés érdekében elindított Kiemelt Atléta Programra, amelyet ő felügyel.

Korábban arról írtunk, hogy Deutsch-ban megingott a bizalom, és az utódját is elkezdték keresni. Olyan információkat kaptunk, hogy a kormány azért döntött a jelentős átszervezés mellett, mert elszámolási hiányosságokat tapasztalt, a nemzetközi kapcsolattartás sem volt a leggördülékenyebb, a hazai munka sem haladt megfelelő ütemben, nincsenek aláírt szponzori szerződések, igazából azt sem tudni, hogy mennyi lesz a rendezés költségvetése.

Nem sokkal a bejelentés után megjelent egy interjú Németh Balázzsal a Mandineren, amelyben az újonnan kinevezett vezérigazgató arról beszélt, hogy a vb-nek hatalmas szerepe lesz abban, hogy minél többen forduljanak a mozgás, a kocogás, az „amatőr” atlétika felé. Szerinte nem felesleges a Nemzeti Atlétikai Stadion és a köré épülő szabadidős közpark megépítése, mert megteremtheti „a magyar atlétika otthonát”.

Nem irigylem a kollégáimat, mert én olyan lelkes vagyok, hogy már most 0-24-ben ez a feladat foglalkoztat és ezt a tempót szoktam elvárni a többiektől is.

– mondta Németh Balázs az interjúban.

A most kinevezett Németh új megbízatása előtt 2015 óta volt a köztévé egyik legismertebb arca, az M1 bemondójaként bruttó 1 millió 739 ezer forintot keresett havonta. A Híradó műsorvezetőjeként rengeteg emlékezetes pillanat fűződik a nevéhez, például amikor Márki-Zay Péter idén március elején egyik beszédében azt mondta, 12 éve folyik az agymosás a közmédiában, Németh az aznap esti Híradóban feltette a költői kérdést, hogy:

„Azon gondolkozom negyedórája, mit érdemel az, aki agymosottnak nevezi a közmédia nézőit? Na, agymosottaknak és nem agymosottaknak, jön az időjárás-jelentés!”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!