Deutsch Péter távozik a budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottságának éléről

2022. szeptember 1. – 15:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva



Távozott Deutsch Péter a 2023-as atlétikai világbajnokságot szervező cég (Budapest 2023 Nonprofit Zrt.) vezérigazgatói tisztségéből, írta közleményében a szervezőbizottság. Hogy ki lesz az utódja, az néhány nap múlva derül ki.

A közlemény szerint Deutsch Tamás öccse azért döntött így, mert nagyobb figyelmet kell fordítani a sikeres vb-szereplés érdekében elindított Kiemelt Atléta Programra, amelyet ő felügyel.

„Egy évvel a világbajnokság előtt világossá vált számomra, hogy az előkészítő munka a megfelelő szakmai stábbal kitűnő irányban halad és nekünk, akik hosszú évtizedek óta élünk és dolgozunk a magyar atlétikában és hosszú távra szeretnénk képviselni a sportág érdekeit, a világbajnokságig hátralévő időszakban már elsősorban a magyar válogatott részvételére és a sportág népszerűsítésére kell az erőinket koncentrálni” – idézték Deutschot.

A KAP célja az, hogy legalább 25 atléta jusson ki a vb-re, és közülük 3-5 döntős is legyen.

Deutsch Péter a 2017-es Gyulai Memorial atlétikaverseny megnyitóján – Fotó: Bodnár Boglárka / MTI
Deutsch Péter a 2017-es Gyulai Memorial atlétikaverseny megnyitóján – Fotó: Bodnár Boglárka / MTI

Annak érdekében, hogy a magyar atlétika érdekei markáns képviselethez jussanak, a szövetség elnöke mellett Deutsch Péter is tagja lett a világbajnokságot előkészítő és szervező legfelső irányító testületének, áll még a közleményben.

Korábban arról írtunk, hogy Deutsch-ban megingott a bizalom, és az utódját is elkezdték keresni. Olyan információkat kaptunk, hogy a kormány azért döntött a jelentős átszervezés mellett, mert elszámolási hiányosságokat tapasztalt, a nemzetközi kapcsolattartás sem volt a leggördülékenyebb, a hazai munka sem haladt megfelelő ütemben, nincsenek aláírt szponzori szerződések, igazából azt sem tudni, hogy mennyi lesz a rendezés költségvetése.


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!