Távozik a képernyőről Németh Balázs, a közmédia legismertebb műsorvezetője

2022. augusztus 23. – 17:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Media1.hu információi szerint beadta a felmondását Németh Balázs, az M1 Híradó műsorvezetője az MTVA-nál (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap). Értesüléseik szerint szakmai okokra hivatkozva távozik a bemondó.

A portál értesülései szerint Németh régóta fontolgatta a felmondását, 2020-ban rövid időre el is tűnt a képernyőről belső konfliktusok miatt, akkor végül visszatért, mostani döntése viszont – a Media1 által megkérdezett források szerint – végleges. A hírt egyelőre sem Németh, sem az MTVA nem erősítette meg.

Kerestük az MTVA-t, amint választ kapunk kérdéseinkre, frissítjük a cikket.

Frissítés 17:30

Cikkünk megjelenése után az MTVA közleményben reagált a hírre, amiben azt írják:

„A bulvármédia állításaival szemben közös megegyezéssel távozik a közmédiától Németh Balázs, az M1 műsorvezetője. A mai magyar híradós szakma egyik legismertebb alakja többéves képernyős munka után új kihívásokra vágyott, amelyek elé nem kíván akadályt gördíteni az MTVA.

A közmédia ezúttal is köszöni és elismeri Németh Balázs hírterületen végezett szerkesztői és műsorvezetői munkáját, jövőbeni feladataihoz, az előtte álló kihívásokhoz sok sikert kíván!”

Németh 2015 óta a köztévé egyik legismertebb arca volt, az M1 bemondójaként bruttó 1 millió 739 ezer forintot keresett havonta.

A Híradó műsorvezetőjeként rengeteg emlékezetes pillanat fűződik a nevéhez, például amikor Márki-Zay Péter idén március elején egyik beszédében azt mondta, 12 éve folyik az agymosás a közmédiában, Németh az aznap esti Híradóban feltette a költői kérdést, hogy:

„Azon gondolkozom negyedórája, mit érdemel az, aki agymosottnak nevezi a közmédia nézőit? Na, agymosottaknak és nem agymosottaknak, jön az időjárás-jelentés!”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!