A magyar szövetség hozzájárult a Liu testvérek országváltásához, nem követelnek tőlük pénzt

2022. december 20. – 12:07

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) hozzájárul a Liu testvérek országváltásához, és eltekint a korábbi követeléseik érvényesítésétől – áll a szövetség keddi közleményében.

Azt írják, hogy a MOKSZ december 20-i rendkívüli ülésén az a döntés született, hogy hozzájárulnak az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó testvérpár, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor által előterjesztett országváltási kérelemhez, és saját hatáskörében eljárva eltekintenek a 2022/23. évi 15. sz. elnökségi határozatban hivatkozott követelések érvényesítésétől. Ennélfogva a MOKSZ lezártnak tekinti a Liu testvérekkel fennálló jogviszonyt.

Ez azt jelenti, hogy nem követelik vissza azt a több százmillió forintot a két sportolótól, amelyet az elmúlt három évben a felkészülésükre fordítottak.

„A MOKSZ sajnálattal veszi tudomásul a Liu fivérek országváltási szándékát, és fájó szívvel búcsúzik, ugyanakkor köszönetet mond a közösen elért, felejthetetlen sikerekért Magyarország első téli olimpiai bajnokainak, akik kitörölhetetlenül beírták magukat hazánk sporttörténelmébe. További pályafutásukhoz sok sikert kívánunk Liu Shaoangnak és Liu Shaolin Sándornak” – írták.

A Liu testvérek országváltásának hátteréről és körülményeiről ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!