Visszavonul a válogatottságtól a franciák friss aranylabdása

2022. december 19. – 16:27

Másolás

Vágólapra másolva

Visszavonul a francia válogatottól Karim Benzema, a játékos ezt Twitteren jelentette be:

A Real Madrid támadója idén kapta meg az Aranylabdát, és ugyan szerepelt a végül ezüstérmet szerző francia válogatott vébékeretében, de sérülés miatt az utolsó pillanatban hazaküldték.

A játékos 2007-ben lépett először pályára a válogatottban, és összesen 97 mérkőzésen 37 gólt és 20 asszisztot szerzett. Szerepelt a válogatottal a 2008-as és a 2012-es Eb-n, illetve a 2014-es vébén is. A következő két világeseményt viszont kihagyta, miután kiderült, hogy zsarolta korábbi válogatott csapattársát, Mathieu Valbuenát. Végül a 2020-as Eb-n tért vissza, és azóta stabil embere lett a válogatottnak.

Benzema visszavonulására számítani lehetett, hiszen korábban utalt is arra, hogy ha Didier Deschamps marad a szövetségi kapitány, akkor ő nem fog többet játszani, és végül nem is utazott Katarba, hogy a helyszínen nézze meg a világbajnoki döntőt, amit végül a franciák elvesztettek Argentína ellen. Egyes sajtóhírek szerint Deschamps úgy küldte haza Benzemát, hogy a kiesési szakaszban már biztosan pályára léphetett volna a franciáknál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!