Lesérült Karim Benzema, ki kell hagynia a világbajnokságot

2022. november 19. – 23:52

Lesérült Karim Benzema, ki kell hagynia a világbajnokságot
Karim Benzema a francia válogatott pénteki edzésén Dohában – Fotó: Franck Fife / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A francia válogatott szombati edzésén combizomsérülést szenvedett Karim Benzema, így kénytelen kihagyni a vasárnap kezdődő futball világbajnokságot, írja a francia L'Équipe sportlap. Benzemának sérülése miatt idő előtt távoznia kellett az edzésről. A Real Madrid 34 éves támadóját egy dohai korházban MRI-vizsgálatnak vetették alá, mely combizomszakadást állapított meg a bal lábában.

A francia csatárnál még október végén jeleztek kisebb sérülést a bal combizmában, ami miatt ki kellett hagynia a Real Madrid elmúlt négy mérkőzését. Azonban úgy tűnt, hogy a katari foci-vb-re teljesen fel fog tudni épülni, és az elmúlt napokban már együtt is edzhetett a válogatottal. Teljesértékű edzésmunkát pont a végzetesnek bizonyuló szombati tréningen végezhetett először.

Benzema októberben kapta meg a világ legjobb labdarúgójának járó Aranylabdát, így kiesése nagy érvágás lesz a francia válogatottnak. A támadó 2007-ben mutatkozott be a francia válogatottban, azóta 97 válogatott meccsen 37 gólt szerzett. A Real Madrid színeiben az előző szezonban 46 mérkőzésen 44-szer volt eredményes. A francia csatár eddigi pályafutásáról és zűrös ügyeiről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

A franciák kedden játsszák első mérkőzésüket Ausztrália ellen. Didier Deschamps szövetségi kapitánynak addig van ideje új játékost neveznie a 26 fős keretbe Benzema helyére. A világbajnoki címvédők az ausztrálokon kívül a dánokkal és Tunéziával játszanak majd a csoportkörben.

Nem Benzema lesz az egyetlen nagy hiányzója a francia válogatottnak. N'Golo Kanté, Paul Pogba, Mike Maignan és Presnel Kimpembe se tudott elutazni Katarba sérülés miatt, Christopher Nkunku pedig a franciák keddi edzésén dőlt ki. Az ő helyére a Frankfurt támadóját, Randal Kolo Muanit hívta be Deschamps. A L'Équipe szerint Benzema helyére Wissam Ben Yedder (Monaco), Anthony Martial (Manchester United) és Moussa Diaby (Bayer Leverkusen) pályázik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!