Marokkói szurkolók randalíroztak Hollandiában a történelmi vb-siker után

2022. december 7. – 11:29

Másolás

Vágólapra másolva

A holland rendőrség összesen 57 embert tartóztatott le több városban a kedd este rendbontásba torkolló ünneplések során, miután Marokkó tizenegyesekkel legyőzte Spanyolországot a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében – írja az MTI.

Amszterdamban a hatóságok tíz embert állítottak elő, egyet közülük azért, mert petárdát dobott egy elsősegélynyújtóra, másokat rongálás miatt vettek őrizetbe. A hét elején a város három nagyobb terét a rendőrség kockázatos területnek nyilvánította, ami lehetővé tette a rendfenntartók számára, hogy megállítsák és megmotozzák a járókelőket.

Rotterdamban 35 embert tartoztattak le, főként a város pályaudvara környékén, petárdázás, az igazoltatás megtagadása és a rendőrség megsértése miatt. Kedd éjjel a rendőrség arról számolt be, hogy több embert őrizetbe kellett venni, mert petárdákat dobáltak a járókelőkre. A rohamrendőrök a városközpontban is feloszlattak egy rendbontó csoportot. Ugyanott egy tűzijátékbomba is felrobbant, egy rendőr halláskárosodást szenvedett.

Marokkói szurkolók ünneplése Hágában 2022. december 6-án – Fotó: Robin VAN LONKHUIJSEN / AFP
Marokkói szurkolók ünneplése Hágában 2022. december 6-án – Fotó: Robin VAN LONKHUIJSEN / AFP

Utrechtben egy személyt vettek őrizetbe, miután az ünneplő tömeg hirtelen a rendőrök ellen fordult a város egyik kereskedelmi negyedében. A hágai rendőrség tíz embert tartóztatott le többek között erőszak, illetve veszélyes pirotechnikai eszközök birtoklása miatt. A városban kezdetben ünnepi hangulat uralkodott, de végül a rohamrendőröknek kellett távozásra felszólítaniuk a szurkolókat.

A története legnagyobb sikerét elérő Marokkó – Kamerun, Szenegál és Ghána után – negyedik afrikai csapatként jutott nyolc közé vb-n. Még a csoportkörben 2-0-ra győzték le Belgiumot, ami után Brüsszel egyes részein zavargások alakultak ki, a rendőrség tizenkét embert vett őrizetbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!