Marokkó 2–0-ra legyőzte a vb-bronzérmes Belgiumot

2022. november 27. – 16:05

Másolás

Vágólapra másolva

Megvan a vb első szabadrúgásgólja, a marokkói Sabiri a szögletzászló közeléből csavart a kapuba, Courtois lemaradt róla. A slusszpoén is Marokkóé volt, szép támadás végén jött a második találat.

Belgium rossz játékkal is megnyerte az első meccsét Kanada ellen 1–0-ra, Marokkó a horvátokkal szemben egy gyenge meccsen egy pontot szerzett a gól nélküli döntetlennel. A két csapat vasárnap délutáni összecsapásának első félidejében kevés érdemleges történt. Aggodalmat az okozott, hogy Bono kapus még a himnuszoknál ott volt a csapatban, a csapatképen viszont már nem, mert le kellett cserélni. Így a helyére küldött Munir hárított lábbal az ötödik percben Batshuayi lövésénél. 20 perc alatt öt szögletet lőhettek a belgák, de Meunier próbálkozásánál is a helyén volt a kapus. A marokkói válasz Ziyechtől jött, távolról tűzte rá a Chelsea szélsője, de fél méterrel fölé. Marokkó nem játszott riadtan, de Hakimi sem találta el a kaput, amikor kilépett a jobb oldalon, és lövésre vállalkozott.

Belgium jobban futballozott, mint pár napja, de a kapura nagy veszélyt nem jelentett, és még szerencséje is volt, hogy az első félidőt megúszta gól nélkül, mert a 45. percben Ziyech szabadrúgására ketten is mozdultak, de nem érték el a labdát, és Courtois sem tudott védeni. A videózás kiderítette, ha nem is érintették a labdát, zavarták a kapust, ezért érvénytelenítették a gólt.

A második félidőben Hazard és Mertens lövésénél is a marokkói kapusnak, Munirnak kellett védenie, de valahogy nem lehetett érezni, hogy ezekben a belga akciókban benne lenne a gól. Bufal csavarása sokkal veszedelmesebb volt a másik oldalon, centikkel ment a bal kapufa mellé a labda.

A 70. percben aztán már szabályos marokkói találatot láttunk. A Sampdoria játékosa, Abdelhamid Sabiri a szögletzászló közeléből rúgta középre a labdát, élesen a rövid sarkot vette célba, Courtois pedig nem ért oda. A visszajátszások megmutatták, nem ért hozzá senki. Saiss ugyan mozdult a labda irányába, de érezte, nélküle is gól lesz. Ha állít oda valakit a kapus – igaz nem szokás ez már szögletnél sem –, akkor ebből még csak helyzet sem lett volna.

A belgák nagy erőket mozgósítottak, addig is többet volt náluk a labda, de komoly veszélyt továbbra sem jelentettek a kapura, mert a tizenhatos környékén hiányzott belőlük az ötlet és az átütőerő is. Vertonghennek volt ugyan egy fejese egy szöglet után, de mellément. A kapitány, Roberto Martinez mindent megpróbált, de Lukaku becserélése sem hozott semmilyen változást.

Sőt, a marokkói kontrák sokkal veszélyesebbek és pontosabbak voltak. A 92. percben a kapus indította el az akciót, a válogatottba a vb előtt visszatérő Hakim Ziyech húzott el a jobb oldalon, középre adását, az első gólszerzőhöz hasonlóan csereként beküldött Zakaria Abuklal könyörtelenül varrta be a léc alá. A Toulouse játékosa nem állítgatta a labdát, azonnal lőtt, erről Courtois nem tehetett. Marokkó agresszívebben, lelkesebben, akaratosabban játszott, és 1998 után nyertek vb-meccset.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!