Nem találták vb-ezüstérmes formájukat a horvátok, 0-0-val kezdtek Marokkó ellen

2022. november 23. – 12:56

Nem találták vb-ezüstérmes formájukat a horvátok, 0-0-val kezdtek Marokkó ellen
Manan VATSYAYANA / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az F csoport első meccsén Marokkó az előző világbajnokság ezüstérmesével, Horvátországgal találkozott. A két válogatott először játszott egymással hivatalos tétmérkőzésen, így nem nagyon lehetett tudni, mire mennek majd egymással egy vb-meccsen.

Mint kiderült, nem sok mindenre. Legalábbis az első félidő alapján, ami kapkodó, sok hibával tarkított játékot hozott. Az első igazán nagy helyzetre egészen a hosszabbításig kellett várni. Ez a horvátok előtt adódott: Nikola Vlašić közeli perdítése után nagyot védett a marokkói kapus, Yassine Bounou. Nem sokkal később a Real Madrid középpályása, Luka Modrić tüzelhetett a 16-os vonaláról, lövése azonban a kapu fölé szállt.

Ezt leszámítva még egy Perišić-lövést tudtunk feljegyezni említésre méltó mozzanatként a 17. percből. A marokkói támadójáték sem volt túl acélos: négyszer próbálkoztak kapura lövéssel, de egyik sem jutott el a kapuig, így aztán 0-0-val fordultak a csapatok a második félidőre.

A horvátok edzője sem lehetett elégedett csapata teljesítményével, mert a szünetben cserére szánta el magát. Vlašić-t Mario Pašalić váltotta, vagyis a csatár helyett egy középpályást küldött be Zlatko Dalić.

Marokkói játékos a földön a Horvátország elleni meccsen – Fotó: Fadel Senna / AFP or licensors
Marokkói játékos a földön a Horvátország elleni meccsen – Fotó: Fadel Senna / AFP or licensors

A második félidőben felpörögtek az események, rögtön két helyzet is adódott a csapatok előtt. Először a Bayern München játékosa, Noussair Mazraoui fejelhetett közelről egy levágódó lövés után az 51. percben. A horvátok kapusa, Dominik Livaković védeni tudott. Az 53. percben Dejan Lovren próbált becsúszva gólt szerezni a marokkói kapunál, a védők azonban blokkolták a próbálkozást. Mazraouit később le kellett cserélni, mert a fejesnél rosszul ért földet, megütötte az oldalát. A 65. percben Achraf Hakiminek gurítottak le szabadrúgást 30 méterre a kaputól. A PSG védőjének középre tartó bombáját csak kiütni tudta a horvát kapus.

A horvátoknak ezután volt még pár veszélyesnek ígérkező szögletük, szabadrúgásuk, de egyikből sem lett helyzet. A marokkói csatárok sem támadtak fel a hajrára, így maradt a gól nélküli döntetlen. Ez volt a harmadik 0-0 a katari világbajnokságon, korábban a Mexikó–Lengyelország- és a Dánia–Tunézia-meccseken sem született gól.

Az F csoport másik meccsén Belgium Kanadával játszik este 8-kor.

Marokkó–Horvátország: 0-0

  • Sárga lap: Amrabat 78'
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!