Egy méterről fejelt kapufát a dán játékos, Tunézia meglepte az Eb-elődöntős csapatot

2022. november 22. – 16:04

Másolás

Vágólapra másolva

A vártnál gyengébben kezdte a katari világbajnokságot a legutóbbi Eb-n elődöntős dán válogatott, a D csoport első meccsén 0-0-s döntetlent játszottak Tunéziával. A mérkőzés elején az afrikai csapatnak volt több helyzete, de a végén a dánok jártak közelebb az érvényes gólhoz: Andreas Corneliusnak egy méterről kellett volna az üres kapuba fejelnie a labdát, de ez nem sikerült neki.

Az első félidőben a dánoknál volt többet a labda, de igazán komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. A mérkőzés első nagyobb helyzete a kontrákra játszó Tunéziáé volt, a 11. percben Mohamed Dräger lőtt kapura a tizenhatos előteréből, a labda megpattant Andreas Christensenen, és csak pár centivel kerülte el a dán kaput.

A folytatásban is inkább az afrikai csapat volt a veszélyesebb, a 23. percben Isszam Dzsebali egy kiugratás után egyedül vezette kapura a labdát, a végén gólt is lőtt, de les miatt elvették a találatot. A félidő vége előtt Dzsebalinak volt még egy nagy helyzete, közelről emelt volna a kapuba, de Kasper Schmeichel nagy bravúrral szögletre ütötte a labdát.

Az 51. percben Dzsebali ugratta ki a Ferencváros játékosát, Aïssa Laïdounit, aki ötven méteren keresztül vezette kapura a labdát, de a tizenhatos előtt a védők utolérték, és blokkolták a passzkísérletét. Pár perccel később a dánoknak is összejött egy lesgól, Andreas Skov Olsen pontos lövése a jobb alsó sarokba kötött ki, de korábban Mikkel Damsgaard lesen ért a labdához, így ezt a találatot sem adták meg.

A dánok az utolsó 20 perce felpörgették a játékukat, és egyre inkább beszorították a tunéziai csapatot. A 69. percben Eriksen villantotta meg a bal lábát, a jó 20 méterről eleresztett lövése a felső sarokban kötött volna ki, de Ájmen Damen látványos vetődéssel kiütötte a labdát. Az ezt követő szögletből Dánia majdnem megszerezte a vezetést, azonban a cseréként beállt Cornelius egy méterről nem tudott az üres kapuba fejelni. A dánok tovább nyomtak a meccs végéig, de nem tudták feltörni a tunéziaiak védekezését, így maradt a gól nélküli döntetlen.

Dánia–Tunézia 0-0

  • Sárga lapok: Kristensen 24., Jensen 78., Kenisszi 86.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!