Nem vesztettek, nem nyertek lengyelek eme meccsen kedden hetyke ellenfelekkel szemben

2022. november 22. – 19:05

Nem vesztettek, nem nyertek lengyelek eme meccsen kedden hetyke ellenfelekkel szemben
Fotó: François-Xavier MARIT / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Örülhettek a gólnélküli döntetlenek rajongói, a labdabirtoklás-gourmet-k, a meddő mezőnyfölény sommelier-i, a katari focivébé kedd délutáni programja ugyanis a középszerű futball igazi fiesztája volt. Kora délután Tunézia és Dánia nem bírt egymással, a magyar idő szerint délután 5-kor kezdődő meccsen pedig Mexikó és Lengyelország törte bele egymásba a bicskáit. A négy, saját országuk határain kívül alig valakit érdeklő válogatott tökéletesen bemutatta, miért érdekelnek keveseket a saját országuk határain túl.

A késő délutáni meccs gólnélkülisége miatt alapvetően Mexikó feje fájhatna jobban, hiszen ők a FIFA-világranglista 13. helyén állnak, míg a lengyel válogatott csak a 26., így papírforma szerint a mexikóiak voltak a meccs esélyesei. Lengyelország azonban közelebb állt a győzelemhez, ugyanis az első félidő elején megítéltek számukra egy büntetőt, ezt azonban Lewandowski nem tudta értékesíteni. A világ egyik legjobb támadója tehát továbbra sem jegyez egyetlen vébégólt sem.

Akik tényleg kitettek magukért a meccsen, azok a mexikói szurkolók voltak, a stadiont dugig megtöltő zöldmezes drukkerek remek hangulatot teremtettek, igaz, a lengyeleknek nem lehetett könnyű ilyen füttyszóban labdához érni.

Az első félidőben egyik csapat sem tudta igazán ráerőltetni akaratát ellenfelére, azonban nyilvánvalóan a mexikóiak játszottak kezdeményezőbben. De hiába indított ígéretes támadásokat az amerikai válogatott, nem úgy tűnt, mintha a lengyel védelem beleszakadna ezek megállításába. A másik oldalon persze dolgoztak a mexikói védők is, a világ egyik legjobb támadójának tartott Lewandowski sem tudott igazán csillogni.

Az első komoly helyzetre a 26. percig kellett várni, de a mexikói Alexis Vega fejeséből nem lett gól, a lengyel kapu mellett pattogott el a labda. Ezen a ponton kezdtek kissé összezavarodni a lengyelek, alig 2 perccel ezután Szczesny rosszul jött ki a kapujából, de Kaminski még időben tisztázni tudott.

Az első félidő végül eltelt úgy, hogy csak a mexikóiaknak volt kapura tartó lövésük, nekik is csak egy, a 43. percben.

Lewandowski első nagy helyzetéig az 54. percig kellett várni, egyedül vitte kapura a labdát, miközben erősen rángatta Moreno, a mexikói védő, Ochoa pedig rossz ütemben jött ki a kapujából, végül mindhárman elestek a mexikói kaputól kb. hat méterre. Ezért járt a 11-es lengyeleknek és a sárga Morenónak. Lengyelország tehát lényegében kapura tartó lövés nélkül szerezhetett volna vezetést, Lewandowski azonban nem tudta értékesíteni a büntetőt, Ochoa bravúrral védett.

A védés óriási lendületet adott a mexikóiaknak, folyamatosan támadtak, sokkal izgalmasabbá tették a meccset, de gólt nem tudtak lőni, hol a szerencse, hol a lengyel védők, hol Szczesny kapus miatt. A 70. perc környékén támadtak fel a lengyelek, egymás után több potens támadást is vezettek, simán átjátszva a mexikói középpályát, de gólig persze nem jutottak.

A meccs utolsó negyedórájában mindkét csapat próbált fokozni az iramon, nem igazán sikerült.

Argentína legyőzése után Szaúd-Arábia vezeti a csoportot 3 ponttal, mögötte Lengyelország és Mexikó.

Mexikó–Lengyelország 0-0

  • sárga lapok: Sánchez 29., Moerno 56., illetve Frankowski 76.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!