Összesen három ütés kellett Deontay Wilder 42. KO-győzelméhez

2022. október 17. – 07:55

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban, több mint egyéves kihagyás után, első menetes KO-val tért vissza a korábbi nehézsúlyú profi boksz-világbajnok Deontay Wilder, akinek a finn Robert Helenius elintézésére kevesebb mint három percre és összesen három ütésre volt szüksége.

A 201 centis amerikai klasszis 2021 októberében másodszorra is kiütéses vereséget szenvedett Tyson Furytól, a két vereség mellett csak egy döntetlent (na de milyen döntetlent!) hozó trilógiának ráadásul törött ujjakkal és kézzel kellett búcsút intenie. Egy év alatt azonban kipihente a brittől elszenvedett irtózatos verés utóhatásait – bár Wilder is kétszer padlóra küldte ellenfelét, 11 menet alatt összesen 150 teljes értékű ütést vállalt be – és augusztusban menedzsmentje bejelentette, hogy október közepén fog visszatérni a ringbe, méghozzá a meglehetősen jó, 33-3-as mérleggel és jó nagy testtel rendelkező Robert Helenius ellen. A finn bunyóstól senki nem számított a csodára az egyáltalán nem sebezhetetlen, de legendás ütőerejével még vereségbe tartó meccseit is sokszor megfordító Wilder ellen.

A Brooklynban rendezett meccs azután az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult; Wilder türelmesen kivárta a finn elleni első kontralehetőséget, az első menet végén egy gyors, rövid egyenessel akasztotta meg ellenfele támadását. Az amerikainak még csak bele sem kellett tolnia a vállát az ütésbe, a találatot igen rossz ütemben és szögben bekapó finn lábai alól kiszaladt a talaj. A bíró rá sem számolt a padlón pihegő Heleniusra, csak leintette a meccset.

Wilder 2019 novembere, a Luis Ortíz elleni második meccse óta először hagyta el győztesen a szorítót; méghozzá igen elégedetten:

Jó volt a felkészülésem, és örülök, hogy sikerült újra élveznem a bunyót. Az elmúlt években a boksz munkává vált, elvégzendő feladattá, és az, hogy újból élvezni tudtam, kifizetődővé vált.

A 36 éves alabamai Deontay Wilder egyébként amatőr bokszolói karrierje – melynek csúcsa egy 2008-as olimpiai bronzérem volt – kifejezetten a pénz miatt kezdett profi szinten bokszolni. Azonban a pénzre nem egy Rolls Royce-gyűjtemény felépítése miatt volt szüksége – mondjuk az is összejött neki –, hanem azért, hogy fizetni tudja nyitott gerinccel született első lánya kezelésének orvosi költségeit. Az elmúlt 14 évben azután sorra ütötte ki ellenfeleit, 43 győztes meccséből 42-t KO-val nyerte. A Helenius elleni visszahozó meccs után jócskán megnövekedett étvággyal jelentette ki, hogy

Hallottam a pletykákat arról, hogy [a korábbi bajnok Anthony Joshuát másodjára is megverő] Olekszandr Uszik lesz az ellenfelem, de őt nem láttam ma itt. De nekem mindegy, jöhet Uszik, jöhet Andy Ruíz vagy akárki. Deontay Wilder visszatért, és velem együtt az izgalom is visszatért a nehézsúlyú bokszba!

(via Bad Left Hook)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!