A nehézsúlyú bajnok, Tyson Fury nem csak kiütötte, de eltörte Wilder kezét és ujját is

2021. október 11. – 11:42

frissítve

A nehézsúlyú bajnok, Tyson Fury nem csak kiütötte, de eltörte Wilder kezét és ujját is
Wilder padlón, törésekkel hagyta el a ringet – Fotó: Robyn Beck/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A nehézsúlyú ökölvívó világbajnok, Tyson Fury megőrizte veretlenségét, miután egy izgalmas meccsen a 11. menetben kiütötte az amerikai Deontay Wildert. Az angol úgy tartotta meg a WBC világbajnoki övét, hogy a KO előtt kétszer padlóra került, ő pedig háromszor ütötte le ellenfelét, aki a harmadik után már nem tudta folytatni.

Wilder edzője most arról számolt be, hogy a versenyzője nem úszta meg annyival a küzdelmet, hogy felrepedt az ajka, és azt össze kellett varrni.

„Eltört a karja és az ujja is, de az élet megy tovább” – mondta Malik Scott.

Az UFC egyik harcosa, Daniel Cormier arról posztolt, hogy a mérkőzésvezető, Daniel Mora túl lassan számolt Furyra, amikor Wilder a negyedik menetben padlóra küldte. Az amerikai sajtóban nem téma ez a vád. Wildernek gyorsabban kellett volna a semleges sarokba mennie, és akkor a számolás is gyorsabb lehetett volna.

A két öklöző egyébként harmadszor csapott össze egymással, az első meccsen döntetlent hoztak ki a pontozók, a másodikon Fury nyert, és ezúttal is. „Háromszor vertem meg, én vagyok a világ a legjobbja, Wilder pedig a második” – szúrt oda Fury az amerikainak azzal, hogy az első meccsük pontozását igazságtalannak érezte.

Nagy kérdés, mikor lép legközelebb a ringbe Fury, az ukrán Alekszandr Uszik elleni meccset szívesen látnának a szakemberek. A másik három nagy szervezetnél Uszik a bajnok, mert elintézte Anthony Joshuát.

Fury 2015 végén legyőzte Vlagyimir Klicskót, majd két és fél évet kihagyott mentális betegségei miatt, azóta viszont edzésben van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!