Ádám Martin győztes góljával megnyerte az Ulszan a dél-koreai bajnokságot

2022. október 16. – 10:02

Másolás

Vágólapra másolva

Az Ulszan Hyundai a magyar válogatott Ádám Martin 86. percben szerzett góljával 2–1-re győzött a Kangvon ellen, ezzel megnyerte a dél-koreai labdarúgó-bajnokságot. Az Ulszan 17 év után végzett ismét a bajnokság élén, 76 ponttal.

A legutóbbi három szezonban ezüstérmes Ulszan ugyanis immár behozhatatlan előnnyel vezet a tabellán az elmúlt öt idény bajnoka, a Csonbuk Motors előtt, írja az MTI.

A 27 éves, nyolcszoros válogatott Ádám csereként állt a pályára a 67. percben, a 75. percben gólpasszt adott (amit Um Von Szang rúgott a kapuba), a 86. percben pedig gólt is szerzett a csapatának. Ádám összesen kilenc gólt lőtt, és három gólpasszt adott a dél-koreai bajnokságban (az október 8-i mérkőzésén például duplázott).

A gólpassz és a gól ebben a videóban visszanézhető:

A koreai bajnokság amúgy igen erős, a világon a 22. legerősebb liga, a magyar ugyanezen a listán most csak az 53. Mindez azt is jelenti, hogy Dél-Korea például a dán és a román liga előtt végzett, mi Guatemala és Zambia után következünk, de például az albán és a szlovén bajnokságot megelőzzük erősségben.

Ádám Martin a válogatottban még nem talált be, a nemzeti tizenegyben is a 70-75. percben szokott játéklehetőséget kapni. A 190 centis center akkor lett országszerte ismert, amikor az Anglia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen, csereként beállva, két gólpasszal vette ki részét a magyar labdarúgó-válogatott történelmi 4–0-s győzelméből.

Ádám az előző szezonban 31 góllal lett gólkirály a paksi klubjában, idén nyáron igazolt le a dél-koreai klubhoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!