Ádám Martin ismét duplázott az Ulszan szombati bajnokiján

2022. október 8. – 14:02

frissítve

Ádám Martin ismét duplázott az Ulszan szombati bajnokiján
Ádám Martin itt a magyar válogatott színeiben. Fotó: Kovács Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Ádám Martin újabb két hóljával már 18-ik a koreai bajnokság góllövőlistáján.

Az Ulszan Hyundai a magyar válogatott Ádám Martin két góljával nyerte meg szombati mérkőzését a dél-koreai bajnokságban. A nyáron Paksról igazolt csatárt a 75. percben cserélték be a vendég Csonbuk ellen, ekkor még az ellenfél vezetett 1-0-ra. Ádám a 97. percben 11-esből egyenlített, majd a 100-ik percveb akcióból a győztes találatot is megszerezte.

Az Ulszan három fordulóval a zárás előtt nyolcpontos előnnyel vezeti a bajnokságot. A harmadik Pohang már nem hozhatja be, de a második Csonbuknak is inkább csak matematikai esélye maradt az előzésre.

Ádám Martin újabb két góljával már a 18-ik a koreai góllövőlistán. A koreai bajnokság amúgy igen erős, a világon a 22-ik legerősebb liga, a magyar ugyanezen a listán most csak az 53-ik. Mindez azt is jelenti, hogy Dél-Korea például a dán és a román liga előtt végzett, mi Guatemala és Zambia után következünk, de például az albán és a szlovén bajnokságot megelőzzük erősségben.

Ádám Martin a válogatottban még nem talált be, a nemzeti tizenegyben is a 70-75. percben szokott játéklehetőséget kapni, de például az angolok elleni adott két varázslatos gólpasszával már belopta magát a szurkolók szívébe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!