A magyar gólkirály Dél-Koreába igazolt, Pogba visszatért a Juventushoz

2022. július 11. – 13:45

frissítve

A magyar gólkirály Dél-Koreába igazolt, Pogba visszatért a Juventushoz
Ádám Martin Paksról Ulszanba ment – Fotó: paksifc.hu

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar focibajnokság gólkirálya, Ádám Martin Dél-Koreában, az Ulszan Hyundai csapatánál folytatja pályafutását. Távozását a paksi klub jelentette be, az előző szezonban 31 gólig jutó Ádám így már nem utazott el a Pakssal Szlovéniába.

„Nagyon sokat köszönhetek Paksnak, a legjobb döntés volt, hogy két éve ideigazoltam. Egy ilyen tavalyi szezon után azonban jött egy olyan szakmai lehetőség, amivel ilyenkor élni kell. Kiváló bajnokság jó csapatánál próbálhatok tovább fejlődni”

– mondta a váltásról a hatszoros válogatott csatár.

Ádám eredetileg az angol másodosztályba szeretett volna igazolni, de a brexit után olyan speciális szabályoknak kell megfelelni a munkavállaláshoz, ami neki nem jött össze. Az angolok elleni 4-0-s győzelemből csereként beállva két gólpasszal vette ki a részét.

Sok pletyka volt az átigazolásáról, de mint elmondta a 27 éves csatár, ez volt az egyetlen komoly ajánlat érte. Az Ulszan 21 forduló után öt pont előnnyel vezeti a dél-koreai bajnokságot, Ádámnak ebben a csapatban kell helyet biztosítania magának.

A 2018-ban világbajnok francia Paul Pogba átigazolása is hivatalos lett, az olasz Juventus bejelentette a visszatérését. A Manchester Unitednél lejárt a szerződése, ezért csak a középpályással kellett megegyezni. Pogba a Juventusból 100 millió euróért távozott 2016 nyarán, most ingyen tért vissza.

„Fiúként távozott, és férfiként és bajnokként tér vissza, de van, ami nem változott: a vágy, hogy újra együtt írhassunk a klub történetének felejthetetlen sikereit” – méltatta őt az olasz csapat. Pogba 2015-ben oszlopos tagja volt a BL-döntőig jutó Juventusnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!