Egy olasz lap szerint Orbán 8 millió eurót fizetne, hogy Magyarországon rendezzék az Olasz Szuperkupát

2022. szeptember 25. – 16:37

frissítve

Egy olasz lap szerint Orbán 8 millió eurót fizetne, hogy Magyarországon rendezzék az Olasz Szuperkupát
Fotó: Robert Michael / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Másolás

Vágólapra másolva


Orbán Viktor Magyarországra hozná az olasz labdarúgószezon kezdete előtti héten már 1988 óta megrendezett meccset, a Supercoppa Italianát, vagyis az Olasz Szuperkupát – írják az olasz lapok. Az eredetileg a La Repubblica cikkében megjelentek szerint ezért fizetne is a magyar miniszterelnök, méghozzá szezononként 8 millió eurót (3,2 milliárd forint).

A lap információi szerint ez a javaslat már hetek óta „kering” az olasz labdarúgó-bajnokság első osztályának, a Serie A-nak a vezetői között. A Szuperkupának már többször is külföldi stadion adott helyszínt, az elmúlt tíz évben Peking, Doha, Sanghaj, Dzsidda, Rijád is szerepelt az olasz helyszínek mellett. A 2022/23-as Szuperkupát, a Milan–Inter meccset a tervek szerint 2023. január 18-án rendezik a szaúd-arábiai Rijádban.

Az olasz választások is beleszólhatnak a dologba; míg sokan szívesebben látnák Magyarországon a meccset, mint Rijádban, a Serie A elnöke, Lorenzo Casini – politikai megfontolások miatt – ellenzi azt. Az olasz választások után azonban akár változhat is a helyzet.

Bár az eredeti cikk Budapestet említi mint lehetséges helyszínt, több lap arról ír, hogy a Giro d’Italia útvonalához hasonlóan, mely Felcsútot is érintette, nem elképzelhetetlen, hogy Orbán a telke mellett fekvő stadionba vinné a mérkőzést. Igaz, azt ezek a hírek nem említik, hogy a kormányfő községében lévő stadion kapacitása alig négyezer néző.

A La Repubblica információival kapcsolatban kérdéseket küldtünk a Miniszterelnöki Sajtóirodának.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!