Cristiano Ronaldo a 760. gólját szerezte hivatalos meccseken

2021. január 21. – 09:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Cristiano Ronaldo, a Juventus portugál futballistája a szerdai Olasz Szuperkupában lőtt góljával minden idők legeredményesebb gólszerzőjévé válhatott, írja az MTI.

Ez a cím ugyanakkor nem hivatalos, ráadásul némileg vitatott is, mivel a nemzetközi szövetség (FIFA) nem vezet erről statisztikát, és amíg több szaklap szerint a 760 gólos Ronaldo most megelőzte a cseh Josef Bicant és élre állt a hivatalos gólok terén, más források szerint viszont még nem ő az első.

A sportág történetével és statisztikáival foglalkozó IFFHS szerint Pelé nyolc góllal vezet Ronaldo előtt. Az bizonyos, hogy Bican, Pelé és a szintén brazil Romario egyaránt ezer gólnál is többet ért el karrierje során, ugyanakkor azok egy részét amatőr, nem hivatalos, vagy barátságos meccseken.

Ronaldo a Sporting Lisszabonban ötször, a Manchester Unitedben 118-szor, a Real Madridban 450 alkalommal, a Juventusban 85-ször, a portugál válogatott színeiben pedig 102-szer volt eredményes.

Az olasz bajnoki címvédő Juventus 2-0-ra legyőzte az Olasz Kupa tavalyi győztesét, a Napolit a Reggio Emiliában szerda este rendezett Szuperkupa-mérkőzésen.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!