Peren kívül megegyezett a Herthával a tavaly kirúgott Petry Zsolt

2022. szeptember 19. – 22:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint egy év után, peren kívüli megállapodással zárult le Petry Zsolt kapusedző és az őt tavaly egy nyilatkozata miatt menesztő berlini focicsapat, a Hertha BSC ügye. Azt nem tudni, hogy a magyar szakember mihez kezd most, de tervei már vannak – írja a Bors.

A Hertha tavaly áprilisban szüntette meg határozatlan idejű szerződését kapusedzőjével, Petry Zsolttal, miután a magyar válogatott egykori kapusa a Magyar Nemzetben az európai bevándorlási politikáról, a szivárványcsaládokról formált utólag sokat kritizált véleményt a klub előzetes engedélye nélkül. A szakember elbocsátása után bocsánatot kért a klub honlapján, és nem hagyta annyiban a dolgot, perre ment, mert szeretett volna visszatérni a klubhoz, ha már a munkájára soha nem volt panasz. A berlini klub kizárta, hogy újra alkalmazza őt,

a peren kívüli megegyezést viszont az 55 éves Petry utasította el, mondván, annyi pénzt szeretne kapni, ami a 12 év múlva esedékes nyugdíjba vonulásáig járna neki.

A szakember idén májusban arról beszélt, hogy szeptember elsejére tűzték ki az újabb tárgyalási fordulót, addig nem vállalhat munkát, mert ha csak egy áruházba is elszegődik, akkor megszűnik a per. Akkor azt is elmondta, hogy angol nyelvtanfolyamra jár, mert azt érzi, hogy Németországban nem tudna elhelyezkedni, valamint az is kiderült, hogy felesége tartja el, aki Hoffenheim közelében egy divatruhabolt vezetője.

Azt nem tudni, hogy a tárgyalás után (vagy helyett) Petry most kedvezőbb ajánlatot kapott-e a Herthától, vagy esetleg az történt, hogy az ügy számára kedvezőtlen fordulatot vett, így belement a korábbi alkuba. A kapusedző a Borsnak elmondta, a jövője egyelőre bizonytalan, annyi azonban biztos, hogy a nyelvtanfolyam után októbertől most egy németországi számítógépes tanfolyamra fog beiratkozni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!