Felesége tartja el a Herthától tavaly kirúgott Petry Zsolt kapusedzőt

2022. május 12. – 14:21

Felesége tartja el a Herthától tavaly kirúgott Petry Zsolt kapusedzőt
Petry Zsolt még a Hertha mezében – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Tavaly áprilisban szüntette meg a Hertha határozatlan idejű szerződését kapusedzőjével, Petry Zsolttal. Az ügy előzménye: a magyar válogatott egykori kapusa a Magyar Nemzetben az európai bevándorlási politikáról, a szivárványcsaládokról formált véleményt a klub előzetes engedélye nélkül. Mivel a Hertha aláírta a sokszínűség chartáját, és aktívan elkötelezett a sokszínűség, valamint a tolerancia mellett, a szakembernek távoznia kellett.

Petry elbocsátása után azt nyilatkozta a klub hivatalos honlapján, hogy

„nagyon sajnálom a bevándorlási politikával kapcsolatos nyilatkozatomat, és elnézést szeretnék kérni mindazoktól az emberektől, akik nálunk keresnek menedéket, és akiket ezzel megsértettem.”

A 38-szoros válogatott Petry nem hagyta annyiban a dolgot, perre ment, az első tárgyalás még tavaly júniusban volt, a kapusedző szeretett volna visszatérni a klubhoz, ha már a munkájára soha nem volt panasz. A berlini klub viszont kizárta, hogy újra alkalmazza őt.

A Hertha peren kívül megegyezett volna az 55 éves Petryvel, de ezt meg ő utasította el, mert több pénzt szeretett volna kapni. A nyugdíjig még 12 éve van hátra, úgy érvelt, hogy azt a pénzt szeretné megkapni, ami a nyugdíjáig hátra van.

A Blikknek most arról számolt be, hogy szeptember elsejére tűzték ki az újabb tárgyalási fordulót, addig nem vállalhat munkát, mert ha csak egy áruházba is elszegődik, akkor megszűnik a per. Angol nyelvtanfolyamra jár most, mert azt érzi, hogy Németországban nem tudna elhelyezkedni. Felesége tartja el, aki Hoffenheim közelében egy divatruhabolt vezetője. A német állampolgársággal is rendelkező Petry amíg Berlinben dolgozott, akkor sem költözött a városba, hanem az edzések nélküli napokat Hoffenheimben töltötte. A Bundesliga élvonalában szereplő klubnál 2009 és 2015 között dolgozott, utána fogadta el a Hertha ajánlatát. Szerződtetését az akkori vezetőedző Dárdai Pál szorgalmazta.

„Én nem érzem úgy, hogy megsértettem volna bárkit is azzal, amiért más a véleményem, eltérőbb, mint a német fősodoré. Továbbra is állítom, a véleménynyilvánítás szabadságába ez maximálisan belefér

– mondta a Blikknek most Petry.

Petry ügyében a külügy éve még a német ügyvivőt is bekérette. Az ügy hátteréről ebben a cikkben írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!