Kozák Luca országos csúcsát beállítva Eb-ezüstérmes 100 gáton

2022. augusztus 21. – 20:49

Másolás

Vágólapra másolva

Kozák Luca ezüstérmet szerzett 100 gáton a müncheni atlétikai Európa-bajnokságon. A futónő az elődöntőben elért 12,69 másodperces idejét beállítva lett második a lengyel Pia Skrzyszowskia mögött.

Kozák kiemelt versenyzőként kihagyta a szombati selejtezőt, csak az elődöntőben kellett először futnia. Már ott is nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott, egy századdal megjavított júniusi országos csúcsát.

A döntőben Kozák ugyan nem rajtolt olyan jól, mint az elődöntőben, de fokozatosan jött föl, és a táv második felében már egyértelműen az éremért volt versenyben. Az utolsó métereken sem veszített tempójából, így tisztán szerezte meg a második helyet a 12,53-at futó lengyel mögött.

Kozák Luca (középen) országos csúcsot futva lett második 100 gáton az atlétikai Európa-bajnokságon – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
Kozák Luca (középen) országos csúcsot futva lett második 100 gáton az atlétikai Európa-bajnokságon – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A magyar válogatott összesen három érmet szerzett az atlétikai Eb-n. Kozák előtt Halász Bence kalapácsvetésben lett ezüstérmes, míg Madarász Viktória a 35 kilométeres gyaloglásban szerzett bronzérmet.

Az M4 Sportnak Kozák Luca azt nyilatkozta, örült, hogy a holland Nadine Visser és Skrzyszowskia között rajtolhatott, mert jó ritmust lehetett velük futni. Szerinte egyébként nehezebb elődöntőt futni, mint döntőt. Ezt az is mutatja, hogy a győztesen és rajta kívül mindenki az elődöntőben volt gyorsabb.

Az országos csúcsáról azt mondta, hogy szépen, századmásodpercenként megy lefelé. A döntőben már inkább a versenyszellem vezetett nála a jó időeredményhez.

Arról is beszélt, hogy az év elején volt benne egy kis görcsösség, de mostanra már teljesen nyugodt volt, tudta, hogy jól fog sikerülni neki ez a nap. „Úgy álltam oda, hogy akár meg is nyerhetem.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!