31 millió forintos büntetéssel és szektorbezárással sújtották a Fradit a szurkolók miatt

2022. augusztus 5. – 20:45

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénzbüntetéssel, valamint szektorbezárással sújtotta a Ferencvárost a Slovan Bratislava elleni sikerrel megvívott Bajnokok Ligája-selejtezős párharc alatt történt szurkolói rendbontások miatt – írja az MTI.

Az UEFA honlapján olvasható indoklás szerint a magyar bajnoknak összesen 79 ezer eurót (durván 31,1 millió forintot) kell befizetnie, ebből

  • 15 ezret rasszista megnyilvánulások miatt,
  • 50 ezret pirotechnikai eszközök használta, különböző tárgyak pályára dobása, anyagi károkozás, valamint provokatív hangnemű rigmusok használata miatt,
  • további 14 ezret pedig a nyilvános közlekedőfolyosók lezárása miatt.

A Ferencvárosnak a büntetés részeként a következő hazai nemzetközi mérkőzésére le kell zárnia egy legalább 1000 fő befogadására alkalmas szektorát a B tribünön, ahol egy rasszizmus ellen felszólító, #NoToRacism feliratú molinót is el kell helyeznie. Ha a következő két évben újabb rendbontás történik, akkor a Fradinak újabb büntetéssel kell számolnia, ebben az esetben a következő idegenben játszott meccsére nem adhat majd el jegyeket a szurkolóinak a csapat. Az UEFA arra is kötelezte a Ferencvárost, hogy 30 napon vegye fel a kapcsolatot a Slovan Bratislavával, és fizesse ki a szurkolók által okozott károkat.

A Slovant már korábban megbüntette a szervezet, a szlovákoknak 78 ezer eurót kellett fizetniük a szurkolóik miatt.

A magyar bajnok a hazai vereség után múlt szerdán 4-1-re nyert a Slovan otthonában, így a BL-selejtező harmadik fordulójába jutott, ahol az azeri Qarabağ az ellenfelük. Az első meccset szerdán játszotta a Fradi az azeriek vendégeként, ez 1-1-es döntetlennel végződött, a párharc visszavágóját jövő kedden rendezik a Groupama Arénában. Az azeri nemzetközi kupasorozatokban folyamatosan főtáblára kerülő csapatáról korábban ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!