Marco Rossi kapott ajánlatot Angliából, de végig sem hallgatta

2022. július 14. – 19:11

frissítve

Marco Rossi kapott ajánlatot Angliából, de végig sem hallgatta

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar futballválogatott vezeti csoportját a Nemzetek Ligájában, és a hátralévő két szeptemberi forduló előtt van esélye a csoportelsőségre is. Viszont két vereséggel akár ki is eshet a B divízióba, bár ehhez az is kell, hogy tőlünk függetlenül is szerencsétlenül alakuljanak az eredmények. Mint Marco Rossi a Telexnek legutóbb mondta, ha valaki azt mondja neki a rajt előtt, hogy 4 forduló után 7 pontunk lesz, azt elküldi a pszichiátriára.

A válogatott kapitánya az M4-nek most hosszabb interjút adott, amiben elmondta, mivel két komoly válogatottal szemben lépnek pályára, a németek ellen idegenben, míg az olaszok ellen itthon, könnyen visszacsúszhat a csapat. Három-négy napja visszanézte az angolok elleni 4-0-s győzelmet, konstatálta magában, hogy nagyszerűen játszottak, és amikor az első félidőben szenvedtek, akkor is igazi csapatként fociztak.

Ő is hallja azokat a hangokat, hogy a Nemzetek Ligája csak barátságos meccsek sorozata, sokan lebecsülik ezeket a találkozókat, noha innen mégis ki lehet jutni az Európa-bajnokságra, ahogy a csapata is megtette ezt 2020. novemberben Izland ellen.

„Olyan válogatottakkal játszottunk, amelyek sohasem akarnak veszteni, ilyen a DNS-ük. A kinti meccsen láttam a dühöt az angol játékosokon. Győzni akartak, ezek a csapatok kizárólag ezt ismerik.”

Azt elképzelhetőnek tartja, hogy a budapesti, 1-0-s magyar győzelemmel végződött találkozó előtt az angolok lebecsülték a mieinket, de ennél fontosabb, hogy a magyar csapattal szemben már senki sem játszhat úgy, hogy borítékolható a győzelme. Emiatt elégedett, különösen, ha visszatekint, honnan indult el a csapatával.

„Sok részletben lehet javulni, ezt taktikai elemzések során mérlegeljük a szakmai stábbal. Ha a csapat hozzáállása, a csapatszellem ezen a szinten marad, amíg én vagyok a szövetségi kapitány, akkor mindig emelt fővel távozhatunk a pályáról” – állapította meg.

Feltárta még, hogy tavaly júniusban, a németek elleni 2-2 után egy Premier League-csapattól kapott ajánlatot, de félbeszakította, végig sem hallgatta. Októberben viszont volt egy olyan pillanat, amikor megingott, amikor bő egy hónapon belül kétszer kapott ki úgy a társulata az albánoktól, hogy gólt sem tudott rúgni nekik.

„Előfordulhat, hogy előbb-utóbb kapok olyan ajánlatot, amit érdemes megfontolni, de még három és fél évig tart a szerződésem, így ha valaki le akar igazolni, komoly anyagi áldozatot kell hoznia, és kárpótolni az MLSZ-t.”

Marco Rossi szerződése 2025 decemberben jár le, vagyis nemcsak az Európa-bajnoki selejtezőket, hanem a már 48 csapatos világbajnokság selejtezőit is vele vívja a válogatott. A szeptemberben kijelölendő keretről azt mondta, hogy nem várható komoly változás, de aki nincs formában, azt nem fogja meghívni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!