Vizes vb: Kikapott a magyar férfi vízilabdacsapat, a 7. helyért játszhat

2022. július 1. – 22:23

frissítve

Vizes vb: Kikapott a magyar férfi vízilabdacsapat, a 7. helyért játszhat
Vámos Márton és az amerikai Marko Vavic a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján az 5-8. helyért játszott Magyarország-Egyesült Államok mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. július 1-jén – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresekkel kikapott az Egyesült Államok csapatától pénteken, így a hetedik helyért játszhat vasárnap Montenegróval a hazai rendezésű világbajnokságon – írja az MTI.

A meccs során a magyar csapat többször is el tudott menni két-három góllal, de nem tudta leszakítani az amerikaiakat, akik a végére egyenlíteni tudtak, a büntetők során pedig egyszer sem hibáztak.

A magyar csapat a szerdai negyeddöntőn az olaszoktól kapott ki 11-10-re, a vereség okait és tanulságait Kemény Dénes korábbi szövetségi kapitány értékelte a Telexen. Az amerikaiak elleni vereség után azzal a Montenegróval játszik majd a csapat a hazai rendezésű világbajnokság hetedik helyéért, amelyet az első csoportmeccsén sima 12-8-cal legyőzött már egyszer.

A férfi döntőt a magyarokat kiverő, címvédő Olaszország játssza vasárnap este Spanyolország ellen, ezzel megismétlődik a legutóbbi vb döntője.

A nők között Magyarország Hollandiát legyőzve döntőbe jutott.

Eredmény

Egyesült Államok–Magyarország 16-15 (3-4, 2-2, 3-2, 3-3, 5-4) – ötméteresekkel

Gólszerzők: Daube 3, Stevenseon, Bowen 2-2, Ehrhardt, Irving, Dodd, Woodhead 1-1, illetve Manhercz, Nagy Á. 3-3, Varga Dé., Zalánki 2-2, Burián 1-1

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!