Augusztus 5-től szűnik meg a Digi Sport

2022. június 27. – 12:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Digi Magyarország hétfői sajtóközleményéből kiderül a Digi Sport – korábban már kiderült – megszűnésének pontos ideje: augusztus 5. a dátum. A közlemény szerint a megszűnő saját gyártású adókat a Network4 csoporthoz tartozó Arena4 és a Match4 sportcsatornák váltják. A Digi Sport utánpótlás-magazinműsora, a Nap Hőse az utóbbira költözik át. Azt írják, hogy a változásnak köszönhetően az amerikaifutball visszatér a Digi kínálatába, az NFL rajongói pedig elérhetik az élő körkapcsolásos műsort, a RedZone-t az Arena4+ streamingszolgáltatáson keresztül.

A változások következő köre szeptember 1-jén lesz. Ettől a naptól kikerül a Digi kínálatából a FilmNow, amit a FilmBox Extra HD vált. Szeptember 1-től új csomagajánlat részeként FilmBox Pak néven kerül a kínálatba a FilmBox Premium, a FilmBox Extra HD, a Filmbox Stars és a FilmBox Family. Szeptember 1-től ugyanakkor megszűnik a Digi World, a Digi Life, a Digi Animal World, a H!t Music Channel és a Music Channel. Az ismeretterjesztő adók helyett induló új csatornákról a közlemény szerint a Digi később értesíti majd előfizetőit.

A Digi Sport a Digi Távközlési Szolgáltató Kft.-hez tartozott, a céget nemrég vásárolta fel a NER-közeli 4iG. A tavaly márciusban bejelentett tranzakció januárban zárult le, miután a kormány decemberben nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette az elmúlt évek egyik legnagyobb magyarországi vállalatfelvásárlását.

A 13 éve indult Digi Sport korábban a legnépszerűbb bajnokságokat és nemzetközi versenysorozatokat közvetítette, úgymint a Bajnokok Ligáját, a Premier League-et, a Serie A-t vagy a francia bajnokságot. Az előző szezonban a topbajnokságok közül már csak a Ligue I- és a Premier League-mérkőzések jogainak egy részét birtokolták.

A csatorna megszűnéséről szóló hírek már tavaly is felmerültek. Akkor távozott a csatorna egyik legismertebb arca, Monoki Lehel, valamint Bánki József és Sallói István is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!