A gulyásevők alaposan eltángálták az angolokat – írják a brit lapok

2022. június 15. – 15:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Goulashed” – ez a szójáték (a „gulyás” és az „eltángálás” szavakból összerakva, de úgy is értelmezhető, hogy a magyarok gulyást csináltak az angolokból) áll öles betűkkel a legolvasottabb brit bulvárlap, a Sun sportszekciójának címlapján, miután a magyar labdarúgó-válogatott kedden idegenben 4–0-ra megverte Angliát a Nemzetek Ligájában. A legtöbb brit lap szerdai számában élesen kritizálta Gareth Southgate-et, az angolok szövetségi kapitányát és az angol játékosokat is.

A Sun a Southgate-tel szembeni szurkolói kritikákat emelte ki kétoldalas cikkében. „»Nem tudod, hogy mit csinálsz!«, kántálták a haragos szurkolók, amikor Southgate a támadó Bukayo Saka helyére a védő Harry Maguire-t cserélte be John Stones kiállítása után, 0–3-as állásnál.”

„Gareth Southgate fogatlan oroszlánjait végig kifütyülték a szurkolók a második félidő alatt, toxikus volt az atmoszféra a Molineux Stadionban”

– írják. A lap megszégyenítőként írta le a történelmi vereséget.

A másik nagy bulvárlap, a Daily Mail szerint a magyarok „szétszaggatták a megszégyenült angolokat”. Ők is azt emelik ki, hogy a szurkolók „Southgate fejét akarják”. Egy másik cikkükben azt írják, hogy a 2016-os Izland elleni Európa-bajnoki vereség óta nem volt ilyen mélyen az angol válogatott. „Ha így folytatódnak a dolgok, zord és elégedetlenséggel teli télre lehet számítani” – utalnak a télen rendezett világbajnokságra.

„Hungar Shames” a címe a Daily Mirror cikkének. Érdekesség, hogy a tavaly októberi vb-selejtező után ugyanezzel a Magyarországot, az Éhezők viadalát és a szégyent összegyúró szójátékkal a címben publikálták a cikküket. A különbség, hogy míg akkor a magyar szurkolók viselkedését kritizálták, most Gareth Southgate-et és játékosait.

„A magyarok kardélre hányták az angolokat, vége a világ leghosszabb mézesheteinek Gareth Southgate számára”

– írják.

Kiemelik, hogy az angol válogatott már négy meccse nem lőtt mezőnygólt, és 2014 óta nem volt ilyen rossz sorozatuk az eredményeket tekintve. Akkor Roy Hodgson válogatottja „hamarabb hazatért a vb-ről, mint a képeslapok” – emlékeztetnek.

„Nem tudod, hogy mit csinálsz!” – üzeni a Daily Star szerkesztősége a szurkolókkal összhangban Southgate-nek a lap sportmellékletének címlapján. A lap a játékosok között is talált egy bűnbakot: egy teljes cikket szenteltek annak, hogy a 18 éves Jude Bellinghamet kritizálják.

A lapok a meccsösszefoglalókon kívül nem nagyon foglalkoznak külön a magyar játékosokkal, leginkább az angol válogatott alul-, nem pedig a magyar válogatott felülteljesítéséről írnak.

Aki újra átélné a tegnapi 4–0-s győzelmet, az itt olvashatja vissza percről percre közvetítésünket. A mérkőzés összefoglalóját erre találják, a meccs utáni interjúinkat a magyar játékosokkal, illetve az Orbán Viktor öltözői kalandjairól szóló beszámolót pedig itt olvashatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!