Az UEFA elnézést kért a BL-döntőn látottak miatt: Soha többé nem történhet ilyen

2022. június 3. – 19:35

frissítve

Az UEFA elnézést kért a BL-döntőn látottak miatt: Soha többé nem történhet ilyen
Rendőr közelít könnygázspray-vel egy, a kerítésre felmászott szurkolóhoz a BL-döntő előtt – Fotó: Adam Davy / PA Images / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatalos közleményben kért elnézést a szurkolóktól az UEFA a múlt szombati Bajnokok Ligája-döntő eseményei után. A Liverpool és a Real Madrid mérkőzését 36 perc késéssel kezdték csak meg, mert szurkolók tömege rekedt a stadionon kívül, volt, akit a rendőrök könnygázzal is lefújtak. Utólag kiderült, hogy jó pár szurkoló érvényes jeggyel sem jutott be a párizsi stadionba, miközben az UEFA a későn a helyszínhez érkező Liverpool-szurkolókat okolta a késésért. Később a francia sportminiszter a jegy nélküli Liverpool-drukkereket okolta.

„Az UEFA őszinte bocsánatot kér minden nézőtől, akinek a 2022. május 28-án, a párizsi Stade de France-ban rendezett UEFA Bajnokok Ligája-döntő előkészületei során ijesztő és megrázó eseményeket kellett átélnie, illetve aki ilyen jelenetek szemtanúja volt egy olyan estén, amelynek az európai klubfutball ünnepének kellett volna lennie.

Egyetlen futballszurkoló sem kerülhet ilyen helyzetbe, és ez nem fordulhat elő még egyszer”

– áll a szervezet hivatalos közleményében.

Az UEFA független jelentést rendelt meg a döntő „körüli eseményekről”. A vizsgálatot a portugál Dr. Tiago Brandao Rodrigues vezeti majd. Célja, hogy megértse, mi történt a döntőt megelőzően, és milyen tanulságokat kell levonni a jövőbeli nagy események előtt.

A mérkőzésen végül a Real Madrid nyert 1-0-ra Vinícius Jr. góljával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!