Csodás táj és végeláthatatlan szenvedés: ez a Giro legdurvább hegye

2022. május 23. – 21:10

A Budapestről induló Giro d'Italia kerékpárverseny utolsó, harmadik hetén jönnek a legdurvább hegyi szakaszok az olasz Alpokban. A Telex legbevállalósabb bringásai két nappal a mezőny előtt vágtak neki a kerékpárosok egyik legrettegettebb emelkedőjének, a Mortirolónak. Ráadásul a közel kétezer méter magas hágóra idén egy könnyebbik útvonalon mennek majd fel a profik. Útjuk végére a gyönyörű tájban szenvedő újságírók alázatosabbak és bölcsebbek is lettek.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom