Vágtázó huszárok csatlakoztak be a bringások mellé a Giro első napján

2022. május 06. – 18:02

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken a Hősök teréről indultak el a 2022-es Giro d'Italia versenyzői, a Budapest és Visegrád közötti nyitószakasz pedig a holland Mathieu van der Poel győzelmét hozta. Az első etap viszont nemcsak a bringások miatt volt érdekes, hanem azért is, mert egy ponton a martonvásári Szent László Huszáregyesület huszárjai is becsatlakoztak melléjük, az élen haladó lovas pedig kivont karddal vezette rohamra négy társát.

A verseny hivatalos Twitter-oldalán közzétett videó szerint ez persze nem is meglepő – mint írták, a Giro a kerékpározás mellett a folklórról, a hagyományokról és a szórakozásról is szól. Arról, hogy mi is ez a verseny, itt írtunk bővebben, a kerékpárverseny miatti lezárásokról pedig itt olvashatnak. Ha az összes girós cikkre kíváncsi, ide kattintva végig tudja böngészni őket.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass