Alakul az új F1-korszak sorrendje, Red Bull, Ferrari, Ferrari a top három

2022. március 18. – 17:16

Alakul az új F1-korszak sorrendje, Red Bull, Ferrari, Ferrari a top három
Max Verstappen a második bahreini szabadedzésen – Fotó: Hamad I Mohammed / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Az F1-szezonnyitó Bahreini Nagydíj időmérőjéig továbbra sem lehet biztosat állítani a Forma–1 új korszakának erőviszonyáról, a két pénteki szabadedzés után viszont annyi azért látszik, hogy az elmúlt évek két topcsapata, a Red Bull és a Mercedes idén is az élmezőnyben lehet, ahogy a hozzájuk felzárkózó Ferrari is.

Az első pénteki szabadedzést meglepetésre még Pierre Gasly nyerte az AlphaTaurival, a második edzésen viszont már a világbajnoki címvédő Max Verstappen zárt a legjobb idővel, a holland pilóta 87 ezredmásodperccel előzte meg a Ferrarit vezető Charles Leclercet. A páros mindenki másnak fél másodpercet adott, a harmadik helyen Carlos Sainz (Ferrari), a negyediken George Russell (Mercedes), az ötödiken pedig Fernando Alonso (Alpine) következtek.

Meglepően előkelő helyen zárt Valtteri Bottas az Alfa Romeóval a hatodik helyen, de kiemelhető az is, hogy mindkét Haas az első tízben zárt a második edzésen. Lewis Hamilton csak a kilencedik lett – pont a két Haas közé ékelődve –, de fontos megemlíteni a Mercedes esetében, hogy a csapat továbbra is nagyon küzd az F1-versenyautók egy részét hátráltató delfinezéssel.

A nagy sebességnél jelentkező, az autót lassító, a pilótát pedig meglehetősen zavaró pattogás a 2022-re kifejlesztett teljesen új versenyautók sajátjai – az autó alatt jelentkező túlzott szívóhatás miatt alakul ki. Pár csapat már sikerrel kiküszöbölte ezt a problémát, de többen, így a Mercedes is, még nem találták meg a gyógyírt.

Szombaton 13.00-tól a harmadik szabadedzéssel folytatódik a Bahreini Nagydíj programja, majd 16.00-tól már az időmérő jön, azon már biztosan nem tartalékol senki, így pontosabb képet kapunk arról, hogy ki hogyan áll a szezon elején.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!